A profitszerzés új útjai: a boldog munkás többet termel!

Mit mond a boldog munkás elmélet?

A boldog munkás elmélet, vagyis a happy productive worker hipotézis többször is bizonyítást nyert a múltban. Staw és Boldog munkásmunkatársai már a 90-es években bizonyították, hogy a boldog munkavállalók jobb értékelést kapnak feletteseiktől, több támogatást kapnak munkatársaiktól és nem mellesleg magasabb fizetéssel büszkélkedhetnek.

Az egyéni boldogságszint azonban viszonylag stabilnak tűnik, megváltoztatása sok energiát, és folyamatos erőbefektetést kíván. Igaz, nem lehetetlen feladat, hiszen számos kutatás bizonyítja 1-1 boldogságfokozó stratégia tartós hatását.

A szervezetek, vállalatok, vezetők számára mégsem javasoljuk, hogy kísérletet tegyenek arra, hogy emeljék munkavállalóik élettel való elégedettségét, boldogságszintjét. Bőven elég ugyanis a munkahelyi kellemes hangulat fokozása. A Warwick egyetem kutatói 2012-ben bizonyították, hogy már egy 10 perces mulatságos film elegendő ahhoz, hogy az emberek teljesítménye 10-12%-al javuljon; Zelenski pedig 2008-ban igazolta, hogy  a boldog emberek magukhoz képest is jobban teljesítenek azokon a napokon, amikor jobb hangulatban vannak.

Ön mit tesz a barátságos munkahelyi hangulatért?

Van szüksége ötletekre?

 

Vélemény?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .