A motiválás mesterei

Kik a motiválás nagymesterei

Minden szülő tudja kik a motiválás nagymesterei!

A pedagógusok? Az edzők? Sajnos nem! Hol tölti el a legtöbb időt egy mai gyermek? Mivel foglakozik a gyermekünk, ha más többedszer is szólnunk kell, hogy jöjjön vacsorázni!? Nagy valószínűséggel a számítógépe előtt ül és játszik! Kedves szülőtársak, kedves vezetők, cégvezetők! A motiválás nagymesterei a számítógépes játékok készítői! Érdemes tanulni tőlük!

A számítógépes játékok 7 módon stimulálják a játékosok agyát:

Tom Chatfield TED-es előadása szerint ezek a következők:

  1. A játékos folyamatosan vizuális visszajelzést kap, hol tart a fejlődésbe.
  2. Több rövid és hosszú távú célt kell elérnie és a játékos választ, melyikre koncentrál az adott pillanatban.
  3. Nem bünteti a hibázást, jutalmazza viszont az erőfeszítést. 
  4. Gyors, gyakori és egyértelmű visszajelzést kap cselekedeteinek hatásáról.
  5. A bizonytalanságot olyan szinten tartják, hogy az motiváló legyen.
  6. A megfelelően adagolt jutalmazástól nő a játékosok magabiztossága, ami jó érzéssel tölti el és jó emlékeket őriz meg a játékról.
  7. Együttműködhet másokkal a közös célok elérésében.

Persze felháborodhatunk, hogy milyen galád módon manipulálják gyerekeinket a játékfejlesztők, de el is leshetünk tőlük pár módszert. Mi magunk ezen módszereket inkább beépítettük a gyakorlatorientált vezetőképzés tréningünk munkatársak motiválása modulunkba! Kérem tekintse meg programunkat és jelentkezzen, ha érdekli a dolgozók motiválása!

Megjegyzem ezt nem csak mi alkalmazzuk a motiválás nagymestereinek módszereit! A lean szemléletű termelés menedzselés alapvető része a vizuál menedzsment. Dr. Deming a minőségszemlélet atyja szerint a félelmet el kell űzni a munkahelyekről. Minden új dolgozó betanításával foglakozó tudja, hogy a folyamatos visszajelzés, a dicséret mennyire segíti a tanuló fejlődését. A csapatmunka fontosságát is régóta ismerjük.

Vélemény?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .