kérlek olvasd el - Forlong

Több figyelmet a figyelem felkeltésére!

Több figyelmet a figyelem felkeltésére!

Ha nem tudjuk felkelteni a hallgatóság figyelmét, akkor…

Akkor hiába tudjuk az örök élet titkát, nem fognak meghallgatni! Ha nem fognak meghallgatni, nem lesz lehetőségünk az üzenetünket átadni, „eladni”, nem lesz lehetőségünk a hallgatóságunkat befolyásolni. Minden szakmában fontos, hogy tanuljuk a figyelem felkeltését, az etikus befolyásolást. Mi magunk is biztosak vagyunk abban, hogy hatásos képzéseket tudunk tartani, de hiába, ha el sem jutunk a döntéshozókig.figyelem - Forlong


Az előadások terén a hatásos figyelemfelkeltés legjobb iskolája a TED közösségi oldal. 

Nézzünk egy példát!
Richard Leider, How to unlock the power of purpose  – konyhanyelven: Hogyan tudjuk felszabadítani a az életcélunk energiáját? előadására, írásunkkor 26 802 kattintottak rá.

>Adam Leipzig, hasonló témát feszegető előadást How to know your life purpose in 5 minutes  – Hogyan ismerd meg az életcélodat 5 perc alatt – előadása pedig 8 849 725 kattintást hozott.

Leider esetében a hozzászólók megköszönték az előadását. Van, aki azt írta, hogy az előadás olyan, mintha az orvosa írta volna fel a számára. Áradoztak a hozzászólók!

Leipzig előadásához ehhez képest zömében negatív, cinikus hozzászólások érkeztek, pl. fel kéne gyorsítani az előadást, úgy ki lehetne bírni. A múltkori előadó 6 perc alatt ígérte mindezt, az 5 perc nagyszerű és, nagyon örül, hogy 1 egész percet meg tud spórolni. Az előadást én sem tudtam végignézni, annyira unalmas és öntömjénező volt.

Leider előadása viszont fantasztikusan élvezetes volt számomra, egyik könyvét le is töltöttem magamnak! Leider a Forbes magazin szerint a világ 5 legjobb felsővezetői coacha között van.

 

Vegyes érzések vannak bennem a figyelem felkeltésével kapcsolatban.

Szeretnék én is olyan címet adni az írásaimnak, amire sokan kattintnak, de még inkább szeretném, ha valaki véletlenül rákattint az írásaimra, az elolvasná, és leginkább azt szeretném, ha hozzászólnának. Nem szeretem a nagyon „marketinges” címadásokat.

Persze az is lehet, hogy az irigység beszél belőlem, vagy ki kellene jönnöm a komfortzónámból! Az természetes számomra, hogy trénerként fontos, hogy a hallgatók figyeljenek rám, hogy úgy strukturáljam a mondandómat, hogy az könnyebben megmaradjon a résztvevők rövid és hosszú távú memóriájában. Minden bizonnyal több energiát, figyelmet kell fordítanom a figyelem felkeltésére amikor blogolok, vagy amikor a tréningek címeit kitalálom.

Eddig, aki leginkább segített a hatékony blogírásban, az Bognár László kereső optimalizálással foglalkozó SEO specialista barátom. Mint vállalkozó szívesen felkeresem a Könyvelőzóna oldalt és mindig lenyűgöz a látogatottsági statisztikája. Nem véletlen, hogy Farkas Győző barátom a Könyvelőzóna üzemeltetője a megbízható webgondnokom!

Vélemény?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .