“A tenger urai” – A fenntartható fejlődést szimuláló stratégiai játék

Fenntartható fejlődés
Szimuláló stratégiai csapatjáték

A tenger urai

A környezettudatos magatartás, a fenntartható fejlődés, az ökológiai lábnyom, a “túllövés” mind csupán divatos fogalmak maradnak mindaddig, míg pontosan meg nem értjük, milyen gondolkodásmód vezet bennünket ahhoz a meggyőződéshez, hogy a növekedésnek nincsenek korlátai, hogy a “fák az égig érhetnek”, hogy környezetünk kimeríthetetlen erőforrás.

Ezen mélyen belénk épült gondolkodásmód hatásait csak évek múlva tudjuk megtapasztalni, amikor talán már késő lesz változtatni viselkedésünkön. Egy szimulációs játékban viszont felgyorsíthatjuk az eseményeket és saját élményű tapasztalatként átélhetjük azt, hogy mélyen berögzült, tudattalanul működő mentális modelljeink milyen döntésekhez vezetnek bennünket és milyen hatásaik lesznek a gazdaságra, a környezetre, végső soron saját magunkra.
Ilyen szimulációs játék “A tenger urai”, amely egyaránt népszerű programja az egyetemi, főiskolai és középiskolai szakmai napoknak, ökomarketing kurzusoknak, profitorientált cégek belső szakmai vetélkedőinek és a fenntartható fejlődést tudatosító programoknak.

A játékról további felvilágosítást ad:
Héder Sándor: mérnök, tréner, címzetes egyetemi docens +36 30 9 578 515
E-mail: forlong@t-online.hu

“A tenger urai” című játék, és “Az alázatos automata visszavág” című írásainkat a megadott hivatkozásra kattintva lehet elolvasni.

 fenntartható fejlődés szimulációs játék