Humánkonferencia

HARC A MUNKAERŐÉRT

A HARMADIK DÉL-DUNÁNTÚLI HUMÁNKONFERENCIA

 

Pécsi Kereskedelmi Központ          2018. május 24.

 

Sipos Tünde előadása:

Munkaerő-piaci kincs, ami nincs: az önmotivált ember (10:55-11:25)

Számos munkahelyen alulmotivált, fáradt, elégedetlen, el nem kötelezett emberek dolgoznak, míg ezzel egy időben emberek ezrei áldozzák fel a saját szabadidejüket, energiájukat és pénzüket, hogy önkéntes munkában dolgozhassanak. Aki önkéntesként dolgozik, az mindig önmotivált. Mit kapunk az önkéntes munka során, amit a munkahelyen nem? Mit hajt minket az önkéntesség felé, ami a munkában nem? Ha meg tudnánk fejteni, milyen belső igényeink teljesülnek be az önkéntes munka elvégzése során, akkor „lemásolhatnánk a képletet” és ugyan ezekre az igényekre kellene koncentrálni a munkahelyeken. A jövőben azok a munkahelyek lesznek sikeresek, amelyek megfejtik az önmotivált ember titkát és megteremtik azokat a feltételeket, amelyekre az önmotivált embernek szüksége van ahhoz, hogy kreatív, produktív és elégedett legyen.

 

 

Tünde workshopja: 

Hogyan motiváljuk a munkatársainkat? (13.00-14.20)

A motivációs módszervásár célja, hogy a jóakaratú résztvevők megosszák egymással értékes tapasztalataikat arról, hogy vezetőként milyen sikeres eszközeik, módszereik vannak munkatársaik motiválásában; ha pedig beosztottak, akkor azzal kapcsolatban, milyen örömteli emlékeket őriznek arról, amikor vezetőik őket motiválták eredményesen.

Amit ígérünk: fesztelen hangulat, hogy a hasznos ötletek gazdát cserélhessenek. Amit kérünk: közlékenység, nyitottság, derű.