Az emberi energia válsága - hogy érinti ez a vezetőket - vezetőképzés, művezetőképzés, műszakvezető képzés

A munkahelyeken már érezhető az emberi energia válsága!

 

Az emberi energia válsága nagyobb kihívás, mint a gáz vagy az olajválság, a recesszió és az infláció együttvéve.

Miért gondolom?

Akárhogy is csűrjük-csavarjuk, a munkahelyeinket, közösségeinket az emberek energiája, lelkesedése, kezdeményezőkészsége, felelősségvállalása, a céljaikért való küzdeni akarás hajtja.

Ha nincs ez a hajóerő, nem tudunk megküzdeni a kihívásokkal.

A vállalkozók egyik befolyásos magazinjának cikke szerint pont e becses energia, az emberi energia válsága éri el napjainkban a cégeket. A cikk szerint ez az újabb energiaválság szinte minden iparágban megmutatkozik, kiterjed az oktatásra, egészségügyre, államigazgatásra is!

Milyen okokra vezethető vissza az emberi energia válsága?

Az okok összetettek.

A nagy szervezetek vezetőit talán még vonzzák a cég céljai. Ők még láthatják munkájuk értelmét, megtalálják a maguk hasznát, ha eredményes a cégük. Az alattuk lévő dolgozói rétegek már egyre kevésbé.

A mai egyre nagyobb, komplexebb szervezetekben az egyén már csak a saját – munkautasításokkal, munkaköri előírásokkal szabályozott – szűk feladatát látja.

Nem látja, nem tapasztalja meg, hogy a cég végterméke hogyan szolgálja a vásárlókat. Így öröme, elégedettsége csak abból adódhat, hogy elérte a számára kitűzött célokat, ezért megkapta a bérét, de a más emberek kiszolgálásából származó öröme elmarad.

Ő már nem látja, hogy a munkája hozzájárul a közjóhoz, mások életének jobbá tételéhez. Pedig az ebből származó öröm lehetne a fenntartható örömforrása. A többletfogyasztásból származó öröm csak kilóinkat növeli. Nem lehet vele betömni az értelmetlen munkavégzés okozta ürességet.

A szervezet alsó szintjein dolgozók egyre kevésbé látják munkájuk hasznát, értelmét.

Eközben egyre kevesebb a munka öröme, a komplexitásból adódó hátrányok erőteljesen érintik a dolgozókat. Gyakoribb változások, több stressz, több újratervezés.

Nincs már állandó csapat, összetartó közösség. A munkaerő hatékony kihasználása érdekében a dolgozóknak egyszer ebben a csapatban kell dolgozni, másszor egy másik csapatban, esetleg más munkakörben.

az emberi energia válsága

Az emberi energia válsága eléri a családokat is.

Ha egy dolgozó nem látja értelmét a munkájának, nem találja a munka örömét, az kihat a családjára is. Lehet, hogy egyes családoknak több pénzük van, mint 10 éve, de pénzzel a lelki üresség nem gyógyítható. A belső üresség nem pótolható fogyasztással, wellnessel, bugyuta hobbikkal, a legújabb technikai kütyükkel.

Az emberi energia válsága - hogy érinti ez a munkahelyeket - vezetőképzés, művezetőképzés, műszakvezető képzés

 

A munkahelyeken mik a jelei az emberi energia válságának?

A legbiztosabb jele, ha a dolgozók csak annyit tesznek bele a munkába, hogy ki ne rúgják őket. A jelenség hivatalos megnevezése a quiet quitting, magyarúl a csendes kilépés.
Ha egy dolgozó eljut oda, hogy nem látja a munkájának az értelmét, nem érzi, hogy ahhoz a közösséghez tartozik, akkor csak magával és a túlélésével törődik.

Erre szép példa egy közelmúltban bezárt pizzéria tulajdonosainak kétségbeesett búcsúlevele.

„Éttermünket bezártuk. Sajnáljuk, hogy nem sütünk több Zemplénit, Magyarost, és semmilyet. Elismertségünket növekvő forgalmunk is mutatta: tavaly közel 20 000 pizzát sütöttünk. Ennek ellenére azért döntöttünk a bezárás mellett, mert belefáradtunk a munkavállalók folyamatos hazudozásaiba. Az el nem végzett munka miatti bosszankodásba. A lopásokba. A tudás nélküli, ugyanakkor nagy önérzettel bíró, úgynevezett szakácsok és modortalan felszolgálók, kiszállítók felelősségtudat nélküli munkavégzésébe!”

Biztos vagyok benne, hogy számtalan vezető és vállalkozó megosztotta az írást.

Ez a tipikus vesztes-vesztes helyzet. Nem véletlenül mondják még a legtapasztaltabb vezetők is, hogy ma nehezebb vezetni az embereket, mint pár évvel ezelőtt.

Hogyan kezelhető az emberi energia válsága?

Összetett a probléma és a cégek nincsenek könnyű helyzetben, mert egyszerre van jelen a befektetői elvárás (többet, még, még!) és az emberi energia válsága.

Az első lépés az lenne, hogy elismerjük, hogy az emberi energia válsága létező, valós probléma. Utána elkezdhetnénk egy érdemi párbeszédet a jelenség mélyebb megértéséről és a megoldások kereséséről.

Sajnos egyelőre az ellenkezőjét látom. A kiégett, fásult dolgozókat a hagyományos autokrata eszközökkel akarjuk jobb teljesítményre bírni: mérés, jutalmazás, büntetés, kamera mindenhol, agresszív nyelvhasználat.
Nézetem szerint a képzés, a vezetőképzés pedig a „részeg dilemmája” névvel ismert csapdahelyzetben van.

Az emberi energia válsága -töltsd fel magad megújuló energia segítságével
Hogyan maradjak pozitív ennyi negatív hatás közepette?!

 

Miben tud segíteni a Forlong Bt. az emberi energia válság kezelésében?

Mi az üzleti világ egy kis szegmensére látunk rá. Ez pedig a frontvonalon dolgozók és közvetlen vezetőik világa.

Az egyéni jelentkezőknek a „Légy eltéríthetetlen céljaidtól” című online elérhető programunkat ajánlom. Vezetőknek, csapatoknak pedig a „Hogyan maradjak pozitív ennyi negatív hatás közepette? című személyes részvételen alapuló tréningünket javaslom.

A megújuló energia bennünk és közösségeinkben van!” című írásunkat pedig ezen a népszerű oldalon olvashatod.

 

Kérdésem hozzád kedves Olvasónk:

  • Te vajon tapasztalod-e magadon, csapatodon az emberi energia válságát?
  • Neked milyen módszerek váltak be a kezelésére?

 

Barátsággal!

Héder Sándor
forlong@t-online.hu
+36 30 9578 515

 

Ha nem akarsz állni, amikor futnak a percek akkor:

5/5

Share this post:

Share on PinterestShare on LinkedIn