Ha a vezető fejlődik mindeki nyer - vezetőképzés műszakvezetők, csoportvezetők részére

Ha a vezető fejlődik, mindenki nyer!

Kik nyernek, ha a vezető fejlődik?

Ha a vezető fejlődik, mindenki nyer. Nyer a cége, a cég ügyfelei, a felettesei, a beosztottjai és nyer ő maga. Továbbmegyek, még a beosztottak családtagjai is nyernek! A vezető legfontosabb kötelezettsége önmaga fejlesztése!

 

Ha a vezető fejlődik mindenki nyer - gyakorlatorientált vezetőképzés

 

Miért nyernek ezek az érdekeltek, ha a vezető fejlődik?

Nyernek a beosztottak, mert kapnak egy erős és emberséges vezetőt!

Egy olyan vezetőt, aki céltudatos, következetes, kiszámítható. Nem kell „gyomorideggel bejönniük”, mert tudják, a vezetőjük hangulata, a munkához, hozzájuk, a problémákhoz való hozzáállása kiszámítható, nincs meglepetés. Nem attól függ a hangulata, hogy milyen lábbal kel fel, hogy éppen milyen hatások érik. Hangulata nyugodt és energikus, mert megtanulta szabályozni, és mert tudja, a nyugodtság biztonságot, az energikusság lendületet ad a beosztottjainak! Ha a vezető fejlődik, azt is megtanulja, hogyan kell a munkatársait, a csapatát fejleszteni. Megtanulja, hogy a vezetés nem az uralkodás hatalmát jelenti, hanem arra ad lehetőséget, hogy a legjobbat kihozza a csapatából. Csak az a vezető tudja fejleszteni a csapatát, akiben megbíznak a dolgozók, akiben megbízik a csapata!

A vezető fejlődik mindeki nyer - a vezetés lényege - gyakorlatorientált vezetőképzés
Simon Sinek szerint a dolgozók egészségi állapotához a közvetlen vezető, akivel minden nap találkoznak, jobban hozzájárul, mint a körzeti orvosuk, akit legtöbbször akkor keresnek fel, ha már valami baj van.

 

Nyer a cég, mert jobbak lesznek az eredmények, elégedettebbek a dolgozók, elégedettebbek az ügyfelek.

Ha a vezető fejlődik, nem csak magát és csapatát fejleszti, hanem megtanul nyertes-nyertes kapcsolatokat kialakítani a vele azonos szinten lévő vezetőtársakkal, kulcsszereplőkkel is. Egy képzett, biztos vezetői tudással rendelkező frontvonali vezetői gárda mellett sokkal kisebb a valószínűsége a műszakok, egységek közötti versengésnek!

Ha a vezető fejlődik mindeki nyer - nyer a vezető cége - vezetőképzés műszakvezetők, csoportveuzeteők részére

 

Nyernek a felettesek, ha a dolgozókat irányító vezető fejlődik, mert egy konstruktívabb követőt kapnak!

Olyan konstruktív követőt, akinek van arca, véleménye, kiáll a csapatáért, ugyanakkor tiszteli és elfogadja, végrehajtja felettesei döntéseit. A mi tréneri, mentori tapasztalataink szerint, ennek az egyensúlynak a megtalálása az egyik legnagyobb kihívás a vezetői munkában.
A felettesek leginkább abból tudják megállapítani, hogy fejlődőképes-e a beosztottjuk, hogy elfogadja a visszajelzéseiket. Coachingolhatók – ahogy ezt ma divatosan mondjuk. Sajnos többször pont ennek az ellenkezőjét tapasztaljuk: „Én akkor sem adom be a derekam a főnökömnek!”

 

Ha a vezető fejlődik, ő maga is nyer, mert jobban érzi magát a bőrében!

Trénerként, mentorként a legfontosabb feladatunknak azt tartjuk, hogy támogassuk a vezetőket abban, hogy fejlődjön az önbizalmuk, hogy jól érezzék magukat szerepükben. Fejlődjön mentális erejük, mert az emberek vezetése az egyre komplexebbé váló szervezetekben, az egyre növekvő kölcsönös függőség mellett egyre nagyobb kihívás. Egy egészséges önbizalommal, mentális erővel rendelkező vezető megtanulja, hogy a fejlődés, a mély tudás megszerzése csak a komfortzóna elhagyásával lehetséges. És azt is tudja, hogy ilyenkor rövidtávon vállalni kell a kellemetlen érzéseket, hogy hosszútávon büszkék lehessenek az eredményeikre. A mentálisan erős vezető is ki-ki billenhet az egyensúlyából, de oda hamar visszatalál.

 

Nyernek a dolgozók családjai, ha a vezető fejlődik, mert egy nyugodtabb, elégedettebb feleség, férj, szülő érkezik haza.

Ez az igazi családpolitika!
Máshogy tudja szocializálni a gyermekeit egy céltudatos, egészséges önbizalommal telt erős ember, aki oda tud figyelni rájuk, amint egy olyan, aki hazaérve kénytelen előbb a munkahelyén felgyülemlett stresszt valamilyen kevésbé egészséges formában kezelni.

Vezetőképzéseinken gyakran megkérdeztem a résztvevő műszakvezetőktől, csoportvezetőktől, hogy miben fejlődtek az évek során. Aztán rájöttem, sokkal jobb kérdés azt feltenni, hogy a párotok, a gyermekeitek szerint miben fejlődtetek, változtatok, amióta vezetőként dolgoztok. A hozzátartozók jól látják, miben változik, miben fejlődik, illetve miben kellene fejlődnie egy vezetőnek. Érdemes hallgatni rájuk!

 

Összefoglalva, ha a vezető fejlődik, mindenki nyer!

Mindenki nyer, ha a vezető fejleszti önmagát - vezetőképzés, vezető mentorálás

 

Hogyan tudod fejleszteni magadat, csapatodat a Forlong Bt. segítségével?

  1. Cégeknek, csapatoknak ajánljuk a megalapozott tudást adó, személyes jelenléttel tartott alapképzéseinket.
  2. Cégeknek, egyéni jelentkezőknek javasoljuk egyéni vezetőképző, mentoráló programjainkat.
  3. Ha valakinek csak havi 1 órája van arra, hogy képezze magát, javasoljuk írásainkat, kreatív kérdéseinket blog oldalunkon.

 

Kérdésünk Hozzád:

 

Barátsággal!

Héder Sándor
forlong@t-online.hu
+36 30 9578 515

 

Ha nem akarsz állni, amikor futnak a percek akkor:

vezetőképzés, műszakvezetőképzés az erős és emberséges vezetőkért

 

fotók:
Beautiful Free Images & Pictures | Unsplash
Lenyűgöző díjtalan  képek – Pixabay

Vélemény?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .