Stresszkezelés, mentális erő fejlesztés, jól-lét fokozás

Képzés frontvonalon dolgozó vezetőknek, kulcsszereplőknek

 

Stresszkezelés, mentális erő fejlesztés, jól-lét fokozás, well-being

Miért a stresszkezelés, mentális erő fejlesztés, a jól-lét fokozás?

Munkahelyi kutatások szerint a dolgozók, vezetők a munkaidő felét nem a feladataikkal töltik, hanem a belső világukban való bíbelődéssel, mely szorosan kapcsolódik a stresszhez: rágódnak, aggódnak, idegeskednek, marcangolják magukat, ellenséget gyártanak, egymást hibáztatják. Mindez óriási belső energiaveszteséggel jár.

Képzésünkön ahhoz nyújtunk segítséget, hogy a vezetők, kulcsszereplők megismerjék a belső világ menedzselésének módszereit, annak érdekében, hogy minél kevesebb belső energiaveszteséggel tudjanak a cég külső kihívásainak megválaszolására koncentrálni.

Meggyőződésünk, hogy a szervezeti hatékonyság növelésének, a minőségi munkavégzés fejlesztésének a legnagyobb tartalékjai az ember belső világának jobb megismerésében és menedzselésében – stresszkezelés, mentális erő fejlesztés, jól-lét fokozás – rejlik!

A képzés céljai:

 • Megismerni a stressz természetét és annak hatásait az egyénre, a közösségre, az eredményességre.
 • A stresszel való megküzdést segítő szemléletmód megbeszélése, a stresszkezelés, a mentális erő fejlesztés és a jól-lét fokozás gyakorlatban is alkalmazható módszereinek megismerése, gyakorlása.
 • A mentális erőt és a jól-létet fejlesztő gyakorlatok megismerése.

 

A képzéstől elvárt eredmények

A résztvevők olyan szemléletmódot és olyan egyszerű gyakorlatokat ismernek meg, melyek rendszeres gyakorlása révén feltérképezhetik és menedzselni tudják belső világukat és elindulhatnak egy olyan fejlődési úton, amely nagyobb magabiztossághoz, nagyobb elégedettséghez és együttműködéshez vezet.

A szervezeti működés hatékonyabb, konfliktusmentesebb lesz azáltal, hogy a munkatársak jobban tudnak a külvilág kihívásainak megválaszolására koncentrálni és sikeresebben tudják működtetni azokat a módszereket, eszközöket, (pl. problémamegoldás, konfliktuskezelés, megbeszélések levezetése), amelyeket amúgy már ismernek.

 

Programvázlat

1. nap: Stresszkezelés

 • Mi a stressz, milyen hatása van a stressznek az emberi szervezetre és a cégek működésére?
 • Melyek a mai cégekben a legnagyobb stresszorok, hogyan hatnak azok a szervezetek működésére, hatékonyságára?
 • Milyen öntudatlan módszerekkel járulunk hozzá mi magunk a stressz elnyújtásához, konfliktusok generálásához és hogyan védekezzünk azok ellen?
 • Milyen szemléletóddal és módszerekkel tudunk küzdeni a stressz okozta hatásokkal szemben?
 • Hogyan, mikor, milyen rendszerességgel gyakoroljuk a stresszkezelés technikáit? – házifeladat, önálló gyakorlás.

 

 2. nap: Mentális erő fejlesztés

 • Mi a mentális erő fogalma, szerepe a komfortzónán kívüli és belüli feladatok elvégzésében, a kudarcok feldolgozásában?
 • Pozitív gondolkodás és a mérgező pozitívizás a gyakorlatban
 • Az emberi figyelem típusai, szerepe a mindennapi munkavégzésben.
 • Figyeld meg, mire figyelsz, és hogyan értékeled, amit megfigyeltél! – Az éntudatosság, mint a belső fejlődés titkos módszere
 • Figyelmünk irányítása stresszes és nyugodt körülmények között
 • Hogyan irányítják figyelmüket a szervezet legjobb játékosai a legjellemzőbb kihívások megválaszolása és a kudarcok feldolgozása során?
 • A mentális erő fejlesztésének, a figyelem rendszeres edzésének módszerei – gyakorlás, házifeladat.

 

3. nap: Jól-lét fokozás

 • Céljainkat azért tűzzük ki, hogy jól érezzük magunkat a világban. Sajnos azonban a pozitív pszichológia (immár két évtizedes múltra visszatekintő) kutatásai azt mutatják, mi emberek nem igazán tudjuk, mi tesz minket tartósan elégedetté.
 • Ebből kifolyólag olyan dolgokért küzdünk, sokszor éveken keresztül, amelyek nem járulnak hozzá jelentősen a jól-létünkhöz, miközben figyelmen kívül hagyjuk azokat a tényezőket, amelyek döntően hozzájárulnak elégedettségünkhöz, jól-létünkhöz.
 • Mi határozza meg a szubjektív jóllétet? Martin Seligman PERMA modellje segítségével megismerheti azt az 5 tényezőt amelyek alapvetően hozzájárulhatnak ahhoz, hogy jól érezze magát a munkahelyén és a magánéletében.
 • Vezetőkként, sokszor öntudatlanul csökkentjük a dolgozók érzelmi jól-létét. Melyek ezek mozzanatok és hogyan kerülhetjük el ezeket? Mit tehetünk annak érdekében, hogy segítsük a dolgozókat saját elégedettségük elérésében?

A stresszkezelés, mentális erő fejlesztés, jól-lét fokozás programjaink külön-külön is megrendelhetők!

 

Hívjon bennünket vagy írjon nekünk, hogy kidolgozhassuk az Ön cége, csapata számára legkedvezőbb programot!

Telefon: Héder Sándor +36-30-9578-515

E-mail: forlong@t-online.hu

 

Kapcsolódó írásaink:

Stresszkezelés

Mentális erő fejlesztés