Az introvertáltak ereje

Szereted a céges bulikat?!

Ha nem ne keseredj el, nincs minden veszve!

Az introvertáltak fontos részei a csapatnak, csak másképpen, mint az extrovertáltak!

Susan Cain 9 éves volt, amikor először vett részt nyári táborban. Édesanyja telepakolta a bőröndjét könyvekkel. Ez természetes volt a számára, hisz az ő családjukban a kedvenc közös tevékenység az volt, hogy mindenki csendben olvasgatott. Susan nagyon várta a tábort! Azt képzelte, hogy nemcsak négyen fognak egy közös térben olvasgatni, mint otthon, hanem sokkal többen, ami nyilvánvalóan sokkal nagyobb élvezet lesz a számára.

Mondani sem kell, hogy nem lett közös olvasgatás. Lett helyette közös buzdító énekelés és sok-sok vidám csapatmunka. A kis Susan alig várta, hogy legyen egy kis szabadideje, hogy olvasgathasson. Amikor a csapatvezető észrevette, hogy Susan egyedül olvasgat, azonnal jött és empatikusan elkezdte faggatni: Mi a baj, miért nem érzed jól magad, miért vagy ilyen magányos?

Susan sokáig azt érezte, gond van vele, amiért különbözik a többiektől. Egyetemi tanulmányai során és a munkahelyén is azt tapasztalta, a legsikeresebbek a nagydumásak, a véleményüket bátran hangoztatók, akik bátran „prezentálnak” és persze azok, akik csapatjátékosok!!!

 

Az önismeret fontossága

Szerencsére Susan egy önismereti teszt segítségével megtudta, hogy nincs vele semmi gond, csupán introvertált személyiség. További szerencse, hogy nem elégedett meg ezzel az ismerettel, hanem elkezdte kutatni, mi a különbség az extrovertált és az introvertált típusok között, hogyan jelenik meg mindez a személyközi kapcsolatokban. Kutatásaiból egy nagyszerű könyv és több nagyszerű előadás született.

A könyv „Csend – A hallgatás ereje egy harsány világban” magyarul is elérhető! Érdemes mindannyiunknak elolvasni, hisz a világ nyugati felében nagyjából egyforma az introvertáltak és az extrovertáltak aránya, így az iskolában, a munkahelyünkön, a családunkban, a lépcsőházunkban minden bizonnyal találunk introvertált személyeket.

Aki megtapasztalta, hogy a munkahelyén milyen problémákat, konfliktusokat okoz az eltérő személyiségtípusok egy csapatban való munkálkodása, ugyanakkor azt is meg akarja tapasztalni, hogy milyen előnyök származhatnak a különbségekből, annak javasoljuk szervezetre, csapatokra, egyénekre szabott programjainkat! Meggyőződésünk, hogy a különbözőségekkel való együttélést tanulni kell és tanulni érdemes!

Az introvertáltak ereje

Meggyőződésem, hogy a vezetőknek, csapattagoknak érdemes megismerniük, hogy mennyibe hasonlítanak, illetve menyiben különböznek egymástól, hogy jól együtt tudjanak működni. Ha ezt jó hangulatban is akarják megtenni, akkor itt a helyük! Az introvertáltaknak is!

 

Vélemény?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .