Az önreflexió haszna a vezetői munkában - vezetőképzés - középvezető képzés

Az önreflexió haszna a vezetői munkában

Az önreflexió egy erőteljes technika, amely segít a vezetőknek (és bárki másnak) teljesítményük javításában. A Harvard Business Review kutatása szerint az önreflexió gyakorlása különbözteti meg a kiváló vezetőt az átlagostól. Ez azonban kihívásokkal teli folyamat lehet, mert megköveteli, hogy

  • időt szánjunk az önreflexióra, építsük azt be a mindennapi gyakorlatunkba,
  • őszintén, torzítások nélkül és magunk korholása nélkül vizsgáljuk meg gondolatainkat, érzéseinket, tetteinket.

Az önreflexió tudatos döntés. Az önreflexió során magadba nézel, hogy megtudd, ki vagy, mik az értékeid, és hogyan reagálsz a különböző helyzetekben.
Az önreflexió révén felismerheted erősségeidet, gyengeségeidet és vakfoltjaidat. Ez a tudatosság lehetővé teszi számodra, hogy alkalmazkodj, tanulj, fejlődj, hogy kiváló legyél!

Az önreflexió nehéz küldetés, mert időt igényel.

A mai munkahelyek annyira pörgősek, hogy csak percek jutnak a vezetők számára az önreflexióra. Az élethelyzetünktől is függ, hogy a szabadidőnkben mennyit tudunk magunkkal foglalkozni. Akinek kisgyermekei vannak, esetleg még építkezik is, nem könnyű erre időt találnia.

Az önreflexióra időt szánni azért is nehéz, mert mi emberek nem szeretünk leülni a fenekünkre és gondolkozni a dolgainkon.

Egy kísérletben a kísérleti alanyokat arra kérték, hogy 15 percig egyedül üljenek le egy üres szobában és gondolkodjanak. Voltak, akiknek témát is adtak, hogy min gondolkodjanak, voltak, akiknek azt mondták, bármin gondolkodhatnak. A kutatók közben „véletlenül” ott felejtettek egy elektromos sokkoló készüléket az asztalon.

A 15 perc befejeztével arról kérdezték a résztvevőket, hogy milyen volt 15 percig gondolkodni. A legtöbben nem szerették ezt a helyzetet és unalomként élték meg. Voltak, akik gondolkodás helyett el kezdték vizsgálni az asztalt, a széket, amin ültek, vagy elővették a készülékeiket. A Science-ben megjelent tanulmány szerint a férfi vizsgálati alanyok 67%-a, a nők 25%-a használta magán az „ottfelejtett” elektromos sokkolót! Volt olyan kísérleti alany, aki a 15 perc alatt 190 alkalommal használta!

Miért nehéz az önreflexió - főleg nekünk férfiaknak - vezetőképzés


Úgy tűnik, a legtöbb férfi annyira nem szeret együtt lenni saját gondolataival, érzéseivel, hogy inkább a fizikai fájdalmat választja.

 

De miért van ez így? Íme néhány lehetséges magyarázat:

Unalom

Amikor egyedül maradunk a gondolataikkal, főleg mi férfiak, unalmat tapasztalhatunk. Az áramütések a monotónia megtörésére és némi stimulációra szolgálhatnak. A nők jobban tűrik az unalmat. Nem véletlen, hogy többségben őket alkalmazzák a monoton munkát igénylő munkahelyeken. Ma egyértelműen ők vannak többségben (az unalmas előadásokra épülő) oktatási rendszerben is. Munkahelyen is akkor van a legtöbb konfliktus a dolgozók között, ha nincs munka, mert akkor unalmukban egymást „kóstolgatják” a dolgozók.

Negativitás

Evolúciós programjaink szerint több a negatív gondolatunk és a vele járó kellemetlen érzésünk, mint a pozitív. Rágódunk a múltbeli hibáinkon, a jelenben a veszélyekre összpontosítunk, illetve aggódhatunk azon, mit hoz a jövő.  Ez a negativitás irányába való torzítás kényelmetlenné teheti azt a helyzetet, amikor egyedül maradunk a gondolatainkkal, érzéseinkkel.
Tréningjeinken gyakran halljuk férfi résztvevőktől az „Akarsz beszélni róla?” viccnek szánt szarkasztikus kérdést.

Az önreflexió a képzetlen elmének unalom illetve félelem a saját negatív gondolataitól - vezetőképzés

 

Külső ingerek keresése

Az evolúció során belénk férfiakba jól belénk ívódott, hogy nem ücsörgünk, téblábolunk, hanem megyünk vadászni. A férfiak intenzív tevékenységek iránti affinitása és szenzációkeresési hajlama késztethette a kísérletben résztvevőket arra, hogy sokkolják magukat, amikor unatkoznak. A munkahelyeken dicsőség, ha nem látunk ki a munkából, rohanunk egyik projektről a másikra. Persze ilyenkor azért panaszkodunk, de valójában ezt a panaszkodást dicsekvésnek szánjuk.
(És én ilyen körülmények között szeretném népszerűsíteni az önreflexiót! 😊)

Összefoglalva, a gondolataikkal való együttléttől való idegenkedés az unalom, a negatív gondolkodási minták és a külső ingerek preferálásának kombinációjából fakadhat. ​

 

Vezetőként hogyan vedd rá magad az önreflexióra?

 

Először is döntsd el, hogy milyen vezető akarsz lenni!

Ha kiválóvá akarsz válni, akkor időnként meg kell állnod és átgondolnod honnan indultál, hova akarsz eljutni és hol vagy most!

Ha csak keményen dolgozol, önreflexió nélkül, akkor beleesel a teljesítmény paradoxonba! Csökken a teljesítményed, ráadásul a kiégést, belefásulást is megkockáztatod és sohasem leszel kiváló vezető!

Olvass utána annak, hogy mit bánnak meg az emberek életük végén, mi az, amit másképpen csináltak volna. Nos, egyik sem mondta, hogy bárcsak többet dolgozott volna!

Az önreflexiót fogd fel úgy, hogy le kell lassulnod ahhoz, hogy felgyorsulj!

Ha időt szakítasz arra, hogy pár percet nyugodtan ülj a seggeden és gondolkodj, akkor hatásosabb terveket tudsz készíteni saját magad fejlesztésére és a külvilággal való megküzdésre is.

A képzett és fegyelmezett elmének az önreflexió megnyugvás erőgyűjtés - vezetőképzés - művezetőképzés

 

A kevesebb több! Kezd heti 5-10 perccel az önreflektálást, de akkor csak arra figyelj!


Kösd hozzá az önreflexióra szánt idődet valamilyen meglévő szokásodhoz, pl. reggeli kávézás, teázás, számítógéped kinyitása/bezárása stb.

Kezdésként javaslok pár olyan kérdést az önreflexiódhoz, amit megbeszélhetsz magaddal:

  • Mit sikerült elérnem a héten?
  • Mit tanultam a hét megküzdései során?
  • Kinek lehetek hálás a sikereimért?

Az önreflexiód végén dicsérd meg magadat!

Ha már kialakult szokásod lesz a rendszeres önreflexió, akkor gazdagíthatod a kérdéseket, illetve tovább léphetsz az éntudatosság fejlesztése felé. Az éntudatosságról itt írtunk bővebben.

 

Összefoglalás

Az önreflexió a képzetlen elmének unalom, illetve félelem a saját negatív gondolataitól!

A képzett, fegyelmezett elmének az önreflexió megnyugvás, erőgyűjtés, a közel sem végtelen belső energia tudatos fókuszálása. Mindezek hozadéka a nagyobb teljesítmény!

Kérdésem Hozzád, kedves olvasó:

  • Te szoktál időt szakítani magadnak az önreflexióra?

 

Barátsággal!

Héder Sándor mérnök tréner címzetes egyetemi docens Forlong Bt

Héder Sándor
forlong@t-online.hu
+36 30 9578 515

 

Ha szimpatikus a gondolkodásmódunk, kérlek, nézd át képzési programjainkat!

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vélemény?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ezek is érdekelhetnek...

A csapatfejlődés szakaszai - a Tuckman modell - gyakorlatorientált középvezető képzés
Csapatépítés

A csapatfejlődés szakaszai

A csapatfejlődés szakaszai – Bruce Tuckman zseniális modellje A csapatfejlődés szakaszait először Bruce Tuckman írta le 1965-ben. Modellje a mai napig használható. Minden vezetőnek javaslom,

Tovább olvasom »
A pozitív energiát sugárzó vezető - vezetőképzés, művezetőképzés
Dolgozók motiválása

A pozitív energiát sugárzó vezető

Miről ismerjük fel a pozitív energiát sugárzó vezetőt? Arról, hogy miután beszéltünk a pozitív energiát sugárzó vezetővel, több energiánk van, mint előtte volt. A kapott

Tovább olvasom »
A tudatlanság jéghegye - gyakorlatorientált vezetőképzés
Az eredményesség befolyásolása

A tudatlanság jéghegye

Amikor még azt hittük, hogy csak egy jéghegye van a tudatlanságnak ….. Nagyobb cégek frontvonali vezetőinek, középvezetőinek tartott tréningjeinken gyakran hallom azt a panaszt, hogy

Tovább olvasom »
trillió dolláros coach – Bill Campbell- a coach meghatározása
VEZETŐI ÉLETPÁLYA

A trillió dolláros coach titkai

A trillió dolláros coach – egy túlzó, fellengzős elnevezés?   Nos, egyáltalán nem! Eric Schmidt és Jonathan Rosenberg könyvéből kiderül, hogy szilicumvölgyi tech óriások vezetőinek,

Tovább olvasom »