Filozófiánk a vezetésről - a kiválóság útján járva - gyakorlatorientált vezetőképzés

Filozófiánk a vezetésről

Filozófiánk a vezetésről 
a vezetői kiválóság útján járva

 

Filozófiánk a vezetésről hosszú idő során kristályosodott ki. Olvasmányaink, mestereink, mentoraink, saját értékrendünk folyamatos átvilágítása, de leginkább azon dolgozók történetei alapján alakult ki, akik az elmúlt 20+ év során részt vettek tréningjeinken.

 

Vezetői filozófiánk két alaptétele:

1, A vezetői kiválóság alapja az a szemléletmód, hogy szolgálni akarok egy ügyet, egy közösséget

Szolgálni akarok szemléletmód, szemben a „megérdemlem, hogy vezető legyek, mert én vagyok a legjobb, legokosabb” gondolkodásmóddal.

2. A kiváló vezetők erősek ÉS emberségesek

Szemben a csak az erejükre, sokszor arroganciájukra támaszkodó vezetőkkel vagy a konfliktusokat fel nem vállaló károsan empatikus vezetőkkel. Az erős ÉS emberséges vezetők versenyelőnyt jelentenek szervezet számára!

A talán legismertebb működési kiválóság (operational excellence) modell, a Shingo-modell a Vezess alázattal!” jelmondatot használja. A mi tapasztalatunk szerint az erős és emberséges meghatározásra jobban rezonálnak a műszakvezetők, csoportvezetők, ezért vezetőképzéseinken ezt használjuk.

A kiválóság útján járva - filozófiánk a vezetésről - Forlong Bt

Filozófiánk a vezetésről – következmények, hatások:

A vezetői kiválóság jutalma a vezető számára:

Kiváló vezetővé válni egy hosszú, nehéz buktatókkal teli utazás. Anders Ericsson neves sportpszichológus szerint 10.000 óra tudatos tapasztalatszerzést igényel a kiválóvá válás a sportban, a művészetekben és bármely szakmában, így a vezetésben is. Viszont megéri! Vezetőként egy nemes célt szolgálva, csapatot építve, a beosztottakat fejlesztve a vezető fejlesztheti önmagát és ily módon válhat jobb, bölcsebb, boldogabb emberré! És mi másért, ha nem ezért kaptuk ezt a pár évtizednyi lehetőséget a Nagy Rendszergazdától?

 

A vezetői kiválóság hatása a munkavállalókra:

A kiváló vezetők egy olyan légkörű közösséget tudnak teremteni, amelyre a pszichológiai biztonság jellemző, amelyben természetes a csapatmunka, a kiváló teljesítmény. A kiváló vezető mellett a dolgozók azt érezhetik, hogy egy olyan összetartó közösség részei, amelynek van jövője, és ennek a jövőnek ők is a részesei lehetnek.

A vezetői kiválóság hatása a szervezetre:

Eredményes, innovatív és örömteli szervezet!

 

Összefoglava: Ha a vezető fejlődik, mindeki nyer!

Ha a vezető fejlődik, mindeki nyer - vezetőképzés, műszakvezető képzés, online vezetőképzés, mentorálás

 

Barátsággal!

Héder Sándor
forlong@t-online.hu
+36 30 9578 515

 

Ha nem akarsz állni, amikor futnak a percek akkor:

vezetőképzés, műszakvezetőképzés az erős és emberséges vezetőkért

 

Vélemény?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .