Tárgyalástechnikai képzés

tárgyalástechnika nyertes-nyertes

„GYŐZELMI STRATÉGIA VESZTESEK NÉLKÜL”  Tárgyalástechnikai képzés

 

A kihívás

Napjaink leggyakoribb tárgyalási stratégiája a rövidtávú eredményekre koncentráló tárgyalás: a felek csupán saját érdekeiket tartják szem előtt, arra törekszenek, hogy a „közösből” egyre több forráshoz jussanak és nem látják át, hogy a másik nyeresége saját nyereségükké is válhat.
E stratégia alkalmazói nem ismerik fel, hogy a tárgyalásoknak következményei vannak, mégpedig térben és időben elszórtan jelentkező következményei. Ezeket a következményeket pedig csak akkor fordíthatjuk javunkra, ha „az egész rendszer” eredményességét is figyelembe vesszük, akár saját cégünkön belüli partnerrel tárgyalunk, akár versenytársainkkal. Ehhez nyújt segítséget a rendszerszemléletű tárgyalástechnika.

 

A tárgyalástechnikai képzés célja


• A résztvevőknek átadni, begyakoroltatni a nemzetközi gyakorlatban leginkább bevált Harvard tárgyalástechnikai modellt, amelynek segítségével a tárgyaló felek képesek kiállni saját igényeik mellett úgy, hogy közben tekintetbe veszik partnereik igényeit is.
• Bemutatni a Harvard tárgyalástechnikai modell alkalmazást elősegítő rendszergondolkodást.
• Közvetett cél, hogy a résztvevők megszeressék az interakciókat, belássák, hogy azok kezelése nélkül nem lehetnek sikeresek.

 

Milyen résztvevői kör számára ideális a képzés?

Mindenkinek
• aki munkája során – gyakran vagy ritkán – tárgyalási helyzetbe kerül.
• aki szeretné elsajátítani a nyertes-nyertes kimenetelű tárgyalástechnika alapjait.
• Kiemelten ajánljuk azoknak az egyéneknek és csapatoknak, akik értékláncokban dolgoznak, ahol minden egyes tárgyalás során egyeztetni kell az egyének, a csapatok és az értéklánc érdekeit.

 

Tréningmódszerünk

Különböző helyzeteket modellező tárgyalási szituációk sajátélményű megtapasztalása, elemzése. A régi beidegződések, sémák azonosítása, újak megismerése, gyakorlása, majd a cég életében gyakori tárgyalási helyzeteken keresztül sajátélményű tanulás – kiscsoportos formában.

Hívjon bennünket vagy írjon nekünk, hogy kidolgozhassuk az Ön cége, csapata számára legkedvezőbb programot!
Telefon: Héder Sándor +36-30-9578-515

E-mail: forlong@t-online.hu

 

A tárgyalástechnikai képzésünk mellett figyelmébe ajánljuk még a Befolyásolás hatalma című képzésünket, illetve Az asszertív kommunikáció tréningünket!

Ha vezetőként szeretne nagyobb befolyásra szert tenni, úgy javasoljuk a „Légy az a vezető, akinek mindenki a csapatába akar tartozni! című vezetőképző programunkat!