A naiv és a tudatos tapasztalatszerzés - vezetőképzés

A naív és a tudatos tapasztalatszerzés

Tapasztalatszerzés – tanulás az élet egyetemén

Vajon bölcsebbé, kiválóvá tesz-e a tapasztalatszerzés? Vajon automatikus a tanulás az élet egyetemén? Sajnos nem! Ha így lenne, idővel mindenki jobb lenne az autóvezetésben! Idővel jobbak lennének a házasságok, az idősebb pedagógus, orvos, call centeres, ügyfélszolgálatos, vezető sokkal jobb lenne mint a fiatal. Az idő múlásával azonban sajnos csak a középszerig juthatunk el.

 

Anders Ericsson professzor egész élét a kiváló teljesítmény tanulmányozásának szentelte.

Először kiváló sportolókat, zenészeket, eredményes katonákat vizsgált. A vizsgálatai során szerzett tapasztalatai alapján megalkotta a tudatos tapasztalatszerzés elméletét, melyet az élet számos területén, köztük az üzlet világában is tesztelt. Nos, szerinte, a tudatos tapasztalatszerzés, mely a kiváló eredmények záloga négy lépcsőn keresztül érhető el!

A tudatos tapasztalatszerzés 4 lépcsője a következő:

  1. Pontos céllal vágj bele a feladatodba!
  2. Teljes figyelmeddel a feladatra figyelj!
  3. Keresd a visszacsatolásokat és okulj belőlük!
  4. Rendszeresen lépj ki komfortzónádból!

Akit bővebben érdekel a professzor munkássága, annak ajánljuk most megjelent könyvét: Anders Ericsson: PeakSecrets from the New Science of Expertise. Mi magyarok büszkék lehetünk, mert a Polgár család fejlődésének külön fejezetet szentelt!

 

Az idő haladtával csak az öregedés biztos!

A könyv azért keltette fel az érdeklődésemet, mert magam is azt tapasztaltam pl. a vezetői vagy ügyfélszolgálati tréningjeinken, hogy az idő haladtával csak az öregedés biztos. Hogy kiválóak legyünk, azért bizony tudatos erőfeszítést kell tennünk. Azt én is észrevettem, hogy a sikeres vezetőkre jellemző a mentális erő. A sikeres vezetők képesek arra, hogy figyelmüket visszatereljék a feladatukra! Nem hagyják, hogy az egójuk által megírt szappanoperát – önsajnálat vagy zsenialitásuk bőkezű osztogatása – játsszák.

 

Kiváló tanuló akarsz lenni az élet egyetemén?

Ha hasonlóan a legtöbb vezetőhöz nem könyvekből, hanem az élet egyetemén szereztél tapasztalatokat, de gyere el a „Légy az a vezető, akinek mindenki a csapatába akar tartozni!” képzésünkre és tudatosítsd, szervezd áttekinthető rendszerbe azt amit csinálsz!

Ha hasonlóan a legtöbb kiváló szakemberhez nem tanultad hogyan kell prezentálnod, meggyőzően kommunikálnod, befolyásolnod környezetedet, kezelni a stresszedet, akkor ne habozz és jelentkezz képzésünkre!

 

A naiv és a tudatos tapasztalatszerzés - gyakorlatorientált vezetőképzés

1 thought on “A naív és a tudatos tapasztalatszerzés”

  1. Visszajelzés: Ádám az első lúzer, avagy a munka, mint önmagunk felfedezése | Frontvonali vezető és középvezető képzés | Forlong Bt.

Vélemény?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .