Lehet hogy rossz vezetőket dicsőítünk - vezetőképzés - műszakvezető képzés - frontvonali vezetők képzése

Lehet, hogy rossz vezetőket dicsőítünk? (Választunk?!)

Napjainkban rossz vezetőket dicsőítünk!

Martin Gutmann történész professzor új könyve és nagyszerű előadása szerint azonban a történelem során többször is így volt ez!

A cselekvésorientált, határozott, hangos, gyakran szereplő, a problémákkal (pontosabban a felkészületlensége és hübriszsége miatt keletkező problémákkal) hősiessenl megküzdő (férfi) vezetőket dicsőítjük.

Nem vesszük észre és nem ünnepeljük azon vezetőket, akik felkészültségük, alaposságuk révén elkerülik a csapdahelyzeteket és szerényen, de rendíthetetlenül haladnak a céljaik felé.

Kiváló vezetőnek kikiáltva példaként állítjuk azt a hajóskapitányt, aki a jéghegy közeledtével riadót fúj, határozottan kezébe veszi az irányítást, osztja az utasításokat. Ha elkerüli a legnagyobb bajt, vagy ha utoljára hagyja el a süllyedő hajót hősként ünnepeljük.

Mindeközben észre sem vesszük azokat a felkészült kapitányokat, akik pályafutásuk során mindig elkerülték a jéghegyeket és a kellő időben, biztonságosan célba juttatták a rakományt.

Lehet hogy rossz vezetőket dicsőítünk - azokat tartjuk jó vezetőnek akik - vezetőképzés

 

Gutmann könyvében rengeteg történelmi példát sorakoztat fel azon felkészült, „láthatatlan” vezetőkről, akiket figyelemre sem méltatunk, ugyanakkor mindennemű dráma nélkül látványos, tartós eredményeket értek el.

Aki szereti a történelmet, aki szereti az emberek vezetésének a történelmét, annak számára kihagyhatatlan a The Unseen Leader című könyv.

 

A könyv sok példán keresztül mutatja be, hogy nemcsak ma tapasztaljuk azt, hogy rossz vezetőket dicsőítünk.


Gutmann példái közül hadd emeljem ki a norvég Amudsen és a brit Shackleton történetét.

Lehet hogy rossz vezetőket dicsőítünk - Amudsen - Shackleton - vezetőképzés - könyvajánló Martin Gutmann

 

A könyvet ismertető cikkek zömében a vezetőképző ipart teszik felelőssé azért, hogy rossz vezetőket dicsőítünk!


Vezetőképzéssel foglalkozva azt mondom, hogy ez az álltás nem állja meg a helyét! Hadd hozzak most csak két példát.

Az egész minőség mozgalom, élén annak kiváló alakjával dr. Deminggel a „tűzoltó” vezető helyett a rendszerekben gondolkodó, dolgozók bevonására építő vezetői kultúra kialakítását hangoztatja.

Jim Collins általunk sokszor idézett kutatása is azt bizonyította, hogy azoknak a cégeknek, akik 30 éven át az iparági átlag duplájával tudtak fejlődni, a közvélemény előtt szinte teljesen ismeretlen vezetőik voltak! Ők olyan vezetők, akik szerények, kerülik a reflektorfényt, de ugyanakkor rendíthetetlenül következetesek, megállíthatatlanok. Collins 5. szintű vezetőnek hívja őket. Végül is ez a leírás megegyezik a Gutmann szerinti „Láthatatlan” vezetővel.

 

Ha rossz vezetőket dicsőítünk, akkor az a kérdés, hogy mit tegyünk másképpen?

 

Gutmann tanácsa az, hogy fogadjuk el, hogy a kiváló vezetés nem a hangos és látványos sürgésről-forgásról szól. Figyeljünk azokra a „láthatatlan” vezetőkre, akik csendes, céltudatos, következetes munkával, napról, napra teszik a dolgukat. Ezek a vezetők lehet, hogy nem színes egyéniségek, néha akár unalmas figurák, de a cégük eredményei, termékei, szolgáltatásai figyelemfelkeltők, izgalmasak. Ha bővebb leírás érdekel az üzleti élet területéről is, keresd Jim Collins Jóból kiváló című könyvét!

A „láthatatlan” vezetőknek érdemes elfogadniuk, hogy a követők  szeretik a látható vezetőt, aki világosan el tudja magyarázni, mi a cél, hogy jutunk el oda, miért lesz az jó nekünk, ha odaérünk. Nem kell influenszerekké válniuk, de érdemes megtanulniuk szerepelni a saját munkatársaik és az üzleti életet befolyásoló szereplők előtt.

Gutmann ugyan nem írja, de nézetem szerint jó, ha a követőknek is van kritikai gondolkodásuk és olyan fülük, ami kiszűri a vezetőjük megszólalásaiból bullshit-et. Érettek annyira, hogy saját problémáikért nem másokat vádolnak, saját nyűgeikre nem mástól várják a gyógyírt. Persze lehet, hogy ez már egy másik könyv lenne 😊!

Én magam a két, három évtizedes tréneri tapasztalatom alapján azt mondom, rossz vezetőkkel találkoztam, de olyan rossz vezetőkkel, akit a követők dicsőítettek volna, nem! Persze mi elsősorban üzleti környezetben mozgunk.

Azt állítom, hogy a cégeink tele vannak „láthatatlan”, kiváló közép- és frontvonali vezetővel!


Olyan vezetőkkel, akik azt vallják, hogy a jó teljesítményük magukért fog beszélni. Olyanokkal, akik a megbeszéléseken nem akarnak szerepelni, dicsekedni, miközben a hangos, de nem hozzáértő vezetők dominálják a megbeszéléseket.


Azt is állítom, hogy ma a cégek legnagyobb tartaléka a kiváló, „láthatatlan” vezetőkben rejlik!


Ha őket rá tudjuk venni arra, hogy láthatóvá váljanak, hogy hatásosan elő tudják adni érveiket, akkor sikeresebbek lesznek a cégeink.

Ha be tudjuk vonni őket mentor programjainkba, akkor gyorsabban fejlődnek a dolgozók és talán kisebb lesz a fluktuáció is!

Várjuk képzéseinken az érdeklődőket!

 

Kérdésem Hozzád, kedves olvasó:

  • Te tapasztalod azt, hogy rossz vezetőket dicsőítünk?
  • Ismersz a környezetedben olyan kiváló vezetőt, aki „láthatatlan”?

 

Barátsággal!

Héder Sándor mérnök tréner címzetes egyetemi docens Forlong Bt

Héder Sándor
forlong@t-online.hu
+36 30 9578 515

 

 

Ha szimpatikus a gondolkodásmódunk, kérlek, nézd át képzési programjainkat!

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vélemény?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ezek is érdekelhetnek...

Ma nem kellett idegeskedni - streszkezelés, mentális erő vezetőképzés, műszakvezető képzés, csoportvezető képzés
Önmenedzselés

„Ma nem kellett idegeskedni!”

Ma jó napom volt, mert nem kellett idegeskedni! Kora délután kezdődő, vállalkozók számára tartott érzelmi intelligencia tréningünkön a „Kinek milyen napja volt?”  körkérdéssel kezdtük a

Tovább olvasom »
előadás vezetőknek
Önmenedzselés

5 kihagyhatatlan előadás vezetőknek

Vezetői tréningjeinken mindig ajánlunk előadásokat vezetőknek! Azt is szeretjük, ha a vezetők ajánlanak nekünk, vagy egymásnak előadásokat. Számunkra az az érdekes, hogy milyen előadásokat tartanak

Tovább olvasom »