A nagy felmondási hullám gyakorlatorientált vezetőképzés műszakvezetők, csoportvezetők részére

A nagy felmondási válság – vajon hazánkba is elér?

A vezetéstudománnyal foglalkozó nemzetközi szakirodalom is meglepődött és a nagy gazdasági válsághoz hasonlítja a nagy felmondási válság jelenségét.

 

Mi is ez a nagy felmondási válság?

A Harvard Business Review cikke arról tudósít, hogy 2021. április-május-június hónapban 11.5 millió USA-beli dolgozó mondott fel. A Gallup kutatása szerint a dolgozók 48 %-a aktívan keresi az állásváltoztatási lehetőségeket. A becslések szerint a dolgozók negyede a következő fél évben állást fog változtatni. Különösen nagy a mozgás a kékgallérosok és a fiatalok körében. Sajnos hazai adatokat nem találtam. Van egyáltalán erre vonatkozó hazai adat? (Az írásunk megjelenése után találtuk ezt a figyelemre méltó cikket az egyik hazai gazdasági magazinban.)

 

Mit okoz a nagy felmondási hullám?

Természetesen veszteséget, hatékonyságcsökkenést okoz a cégeknek. Több termelő cégnél dolgozva azt látom, hogy még a legegyszerűbb fizikai munkában is több hét betanulás után lesz valaki teljes értékű dolgozó, szakmunkások esetében, pl. szerelők, karbantartók, gépbeállítók esetében akár évekről is beszélhetünk.
A gyakori felmondások, mozgások a kékgalléros dolgozókat betanító belső trénerek, mentorok esetében jelentős motivációcsökkenést okoznak, ami növelheti az új dolgozók idő előtti felmondását.

 

Meglepte a munkáltatókat a nagy felmondási válság?

A szakirodalom szerint, igen! A döntően zárt kérdésekből álló belső elégedettségi vizsgálatokból nem derült ki, a nyílt kérdéses felméréseket pedig sem idejük, sem erőforrásuk, sem módszerük nem volt a munkáltatóknak arra, hogy alaposan feldolgozzák.

 

Mit mond a szakirodalom, mi a nagy felmondási válság oka?

Nem hiszitek el kedves Olvasóim, hogy milyen elképesztően újszerű megállapításokra jutottak egyes munkaadók és szakértők:

„A pandéma megértette velünk, hogy az emberek nem úgy működnek, mint a gépek!”

„Akiknek könnyen felmondtak, vagy akik nem kaptak támogatást a pandémia során, azok nagy valószínűséggel nem fognak visszatérni eredeti cégükhöz, sőt azt is megtanulták, nem éri meg lojálisnak lenni!”

„Az, hogy a dolgozók mennyire törődnek a munkájukkal, attól függ, mennyire törődik velük a munkaadójuk.”

„A kulcs a munkavállaló-központú működés!”

 „Ha egy dolgozó aggódik a gyermekéért, a saját egészségéért, nem tudja befizetni a számláit, akkor kevésbe lesz produktív a munkahelyén!”

„Mérgező légkörben, rossz vezetők mellett, rendszeren és kiszámíthatatlanul túlórázásra kényszerítve, javaslataikat figyelmen kívül hagyva nem fogunk lojális dolgozókat kapni!”

„A dolgozók a vírus miatti lezárások során besokalltak!”  
A fehérgallérosoknak volt idejük átgondolni életüket, céljaikat, azt, hogy hogyan akarnak élni, milyen munkát akarnak végezni. Sokan arra jöttek rá, hogy abban biztosak, nem akarnak olyan munkát végezni, amire jelenleg a munkaadójuk ösztönzi őket.
A kékgallérosok meg kikészültek a sok munkától, hisz ők nem mehettek home office-ba – miközben nekik is ugyanúgy kellett a gyermekeiket segíteni a tanulásban. Sokan úgy érzik, ők kerültek a „feláldozhatók” kategóriájába.

Megnyugtatónak tartom, hogy a szakirodalom azért nem akarja a nagy felmondási hullám jelenségét csak munkaadók nyakába varrni.

 

 

Mit javasol a szakirodalom a munkavállalóknak a nagy felmondási hullám kapcsán?

Számomra a legfigyelemreméltóbb javaslatot egy dr. David Rockkal készült podcastban hallottam. Dr. Rock a Neuroscience of Leadership, nehezen lefordítható témában szerzett diplomát. Többek között azt mondja, most sok munkavállaló elégedetlen az életével. Ha valaki jelentős változtatást akar az életében, akkor azt a legkönnyebben a munkahelye megváltoztatásával teheti meg. Sokkal egyszerűbb, mint a házastársi kapcsolatán, a gyerekeivel, rokonaival, barátaival való kapcsolatán vagy akár a lakhelyén változtatni, nem beszélve a saját gondolkodásmódjának megváltoztatásáról.

A nagy felmondási hullám - a legkönnyebb változtatás - vezetőképzés

David Rock azt javasolja, ha el akarjuk kerülni, hogy egy munkahelyváltoztatással csöbörből vödörbe kerüljünk, akkor keressünk a munkánkban olyan területeket, amire van hatásunk és ott próbáljunk meg fejlődni. Nagyon szimpatikus dr. Rock javaslata. Talán azért, mert erre jutottak pár ezer évvel ezelőtt a sztoikus bölcsek is. A mi gyakorlatorientált vezetőképzésünknek is ez az alapgondolata: vezetőként arra koncentráljunk, amit meg tudunk változtatni vagy legalább befolyásolni tudunk. Amire nincs hatásunk, azt próbáljuk elfogadni és megérteni, meglátni benne a kibontakozó lehetőségeket.

 

Mi az álláspontunk a Forlong Bt.-ben a nagy felmondási hullám kapcsán?

Az a meggyőződésünk, hogy mielőtt elkezdenénk kárörvendeni a haldokló nyugat felett, próbáljuk megérteni a nagy felmondási hullám jelenségét és megfigyelni, hogy a nyugati cégek hogyan próbálják orvosolni a problémát.  Az a meglátásunk, hogy el kell engednünk, a „Ha munka van, minden van!” gondolatot, mert a dolgozóknak nem lesz mindegy, hogy milyen munkát, milyen légkört, milyen vezetőket tudunk biztosítani. Amellett érvelünk, hogy a nagy felmondási hullám menedzselésében nálunk is fontos szerep jut a dolgozókat közvetlenül irányító frontvonali vezetőknek, műszakvezetőknek, csoportvezetőknek.
Egyetértünk korunk kiváló filozófusával Theodore Zeldinnel abban, hogyha teljesebb életet kívánunk élni, akkor a munkahelyeket jobban kell igazítani az emberi igényekhez, azokhoz az igényekhez, amelyek évezredek óta belénk vannak huzalozva.

Végül egy tiszteletteljesen provokáló kérdés a fent említett filozófustól:

Mikor leszünk képesek olyan áttörést elérni az emberi kapcsolatok kezelésében, mint amilyet a technológiában elértünk?

 

A nagy felmondási hullám - Theodore Zeldin - vezetőképzés

 

Kérdésünk Hozzád, kedves olvasónk:

  • Be fog vajon szivárogni hazánkba is a nagy felmondási hullám?

Barátsággal:

Héder Sándor

p.s.: Ha van műszakvezető vagy csoportvezető barátod, ismerősöd, kérlek, küld nekik tovább írásunkat. Köszönöm!

műszakvezetőképzés az erős és emberséges vezetőkért

 

fotók:
Beautiful Free Images & Pictures | Unsplash
Lenyűgöző díjtalan  képek – Pixabay

Vélemény?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .