Kidolgoztátok már, hogy a ránkrontó VUCA világban mi lesz a No.1 stratégiai cél - vezetőképzés, műszakvezető képzés

Ez legyen most a No. 1 stratégiai cél!

Kidolgoztátok már, hogy a ránkrontó VUCA világban mi lesz a No.1 stratégiai cél?

Amellett érvelek, immár nyugger korú trénerként, hogy ma a No.1 stratégiai cél az egészségünk megőrzése kell, hogy legyen! Egészség alatt egyszerre értem a testi, a szellemi és a spirituális egészséget.
Napjaink kihívásainak megválaszolásához jó erőben kell lennünk!
Tudnunk kell belső világunkat, stresszünket, érzelmi hullámzásainkat kezelni! Megfelelő mentális erővel kell rendelkeznünk, hogy stratégiát dolgozzunk ki, hogy a stratégiai céljainkon tartsuk a saját és a munkatársaink figyelmét, és ha kell, fel tudjunk állni a padlóról!

A spiritualitás számomra azt jelenti, hogy akármilyen jó vezetők is vagyunk, érdemes megbarátkozni azzal, hogy még nálunk nagyobb erők is léteznek. Jó ezeknek a természetét minél jobban megismerni, elfogadni.

 

Miért nem az egészség a No.1 stratégiai cél ma az emberek számára?

Fő állításom, hogy az egészségmegőrzés alapja a stratégiai gondolkodás, a stratégiai fegyelem.

Nekünk embereknek azonban a stratégiai gondolkodás, a hosszútávon való gondolkozás nagy szellemi megerőltetéssel jár.

A Harvard Business Review cikke részletesen beszámol egy 140+ országra és mintegy 60.000 vezetőre, menedzserre kiterjedt kutatásról, amelyben többek között azt kutatták, hogy a gyakorló vezetők szerint, mi a cég sikeréhez szükséges legfontosabb vezetői készség. Nos a vezetők 97%-a a stratégiai gondolkodást nevezte meg!

Egy hasonló kutatás pedig azt mutatta ki, hogy a vezetők 96%-a nem tud elég időt szakítani pont a hosszútávú stratégiai gondolkodásra.

De ne menjünk a messzi Amerikába. A képzéseinken résztvevő vezetők között végeztünk kutatást. A vezetőknek egy értékeket felsoroló táblázatot mutattunk és kértük, válasszák ki a számukra legfontosabb értéket. Toronymagasan az egészség lett az első. Még az anyagi biztonságot is megelőzte! A következő kérdésünk az volt, ki mit tesz a mindennapokban az egészsége érdekében? A választ sejtik az olvasók ….

 

Barátaim! Ennél jobbaknak kell lennünk! Kezdjünk el az egészségünkről, munkatársaink egészségéről, mint stratégiai tényezőről gondolkodni, és az egészségünk megőrzése legyen a No1 stratégiai cél!

El kell gondolkodnunk, el kell tudnunk dönteni, hogy milyen életminőséggel akarjuk leélni az életünket. Életminőség alatt nem csak azt értem, hogy mennyit akarunk keresni, mekkora házat, autót, házimozi rendszert stb.-t akarunk. Azon is érdemes elgondolkodnunk, hogy milyen életminőség – élethosz görbét szeretnénk. Életminőség alatt nemcsak az anyagi jólétet értem, hanem az egészséget, támogató emberi kapcsolatokat és az értelmes munkát is.

Életminőség - élethossz grafikon - vezetőképzés, erős vezető

Ha elképzeltük, milyen életminőségben szeretnénk élni, utána megtervezhetjük azoknak a mindennapi egészségmegőrző szokásoknak a kialakítását, melyekkel mindezt elérhetjük!

 

Mi az a szemléletmód, ami gátolja, illetve segítheti azt, hogy az egészségünk legyen a No1 stratégiai cél?

A szemléletmód, ami gátolja azt, hogy az egészségünk legyen a legfontosabb a számunkra az a következő:

Az egészséges életmód kialakítása = önmagunk büntetése, sanyargatása!

Ha a mérleg túlsúlyt mutat, vagy az orvosunk szól, hogy le kellene adnunk pár kilót, akkor a mozgást vagy a fogyókúrát önmaguk büntetéseként, sanyargatásaként fogjuk fel!  

Az egészséges életmód kialakítása ≠ önmagunk büntetése, sanyargatása - erős vezető

Egy nyugdíj előtt álló kedves ismerősöm hosszan és szomorúan panaszkodott arról, hogy az orvosa azt javasolta, kevesebb pörkölt-nokedli kombót egyen és kevesebb alkoholt igyon. „Most akkor minden élvezetről mondjak le?!” Barátaim, ennél tegyük magasabbra a lécet!

Az egészséges élet kialakítása = magunk előtérbe állítása = No.1 stratégiai cél

Ez önzőség? Nem! Ez a belépő ahhoz, hogy hosszútávon másokat szolgáló értékes életet éljünk.

Az egészséget fogjuk úgy fel, mint az örömteli, értelmes élethez nélkülözhetetlen alapot.

Az egészséges élet kialakítása = No.1 stratégiai cél - erős vezető - műszakvezető képzés

Ha megvan ez az alap, akkor a most következő VUCA világ veszélyes hullámait úgy fogjuk fel, hogy nagyszerű, most akkor mehetünk szörfözni.

Ha támogatást igényelsz, ajánljuk a „Légy eltéríthetetlen a céljaidtól!” egyénre szabott online programunkat, vagy a „Hogyan legyek pozitív ennyi negatív hatás közepette?” képzési programunkat.

Jó egészséget!

Kérdésem Hozzád kedves olvasó:

  • Neked mi a No.1 stratégiai cél a mai VUCA világban?
  • Te hogyan fogod fel az egészséges életmód kialakításához szükséges teendőket?

 

 

Barátsággal:

Héder Sándor
forlong@t-online.hu
+36 30 9578 515

 

Ha nem akarsz állni, amikor futnak a percek akkor:

Egyénre szabott online vezetőképzés - Forlong Bt - Héder Sándor

 

fotók:
Beautiful Free Images & Pictures | Unsplash
Lenyűgöző díjtalan  képek – Pixabay

Vélemény?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .