DOBD FEL A HANGULATOD - legális drogok házilag fillérekből - vezetőképzés

Dobd fel a hangulatod! – Legális drogok készítése házilag fillérekből

Hogyan dobd fel a hangulatod legális drogok készítésével, házilag

Tudósok, akik sokat turkálnak az agyban, a vérben és más lehetetlen helyeken, azt állítják, hogy a boldogság, a kellemes hangulat egyik felelőse a szerotonin nevű agyi ingerületátvivő anyag. Akik folyton jól érzik magukat, azoknak a vére jóval több szerotonint tartalmaz, mint a búval bélelt sorstársaké. Utóbbiak sokat köszönhetnek a gyógyszeriparnak, amely több depresszió ellen ható gyógyszert (legális drogot) is kifőzött már. Ezek úgy hatnak a rossz kedély ellen, hogy megemelik a szerotonin szintet.

Ha még nem vagyunk a depresszió lejtőjén, de szeretnénk jobban érezni magunkat, ugyanakkor nem bízunk a gyógyszerekben, vagy egyenesen félünk azok mellékhatásaitól, számos nagyszerű lehetőség áll a rendelkezésünkre, hogy megemeljük saját szerotoninszintünket. A módszerek olcsók, egyszerűek és mellékhatásoktól mentesek, tehát legális drogok.

 

Dobd fel a hangulatod! 1. tipp: Menj ki a napra!

  • A természetes napfény kiváló lehetőség arra, hogy megsokszorozzuk a szerotonint. Még egy álmos téli napon is jóval több a kinti fény, kb. 1000 lux, mint amennyit egy szobában elő tudunk állítani. Azok az országok, melyek városai el vannak zárva a napfénytől gigaméretű tükrökkel próbálják megoldani, hogy fény juthasson a napsütésre vágyakozó emberek életébe. A befektetés minden pénzt megér. A lakók nem csupán boldogabbak lesznek, hanem a fény hatására jobban is alszanak és több D vitamint termelnek.
  • Szerencsés földrajzi elhelyezkedésünk miatt, mi szinte bármely évszakban élvezhetjük a napfény csodás hatását. Nem is kell más, mint 20 perc a napon. Napszemüveget le! Rövidnacit fel!
DOBD FEL A HANGULATOD - legális drogok házilag fillérekből - napozzál - vezetőképzés

 

Dobd fel a hangulatod! 2. tipp: Mozgasd meg az izmaid!

  • Őseink napi 20 km gyaloglásra, futásra, vadászatra használták az izmaikat. A modern ember egy lépcsősortól is megijed, és liftekkel emelteti meg testsúlyát. Pedig a testmozgás kiválóan emeli a szerotoninszintet. Sőt a dopamin nevű örömhormon és az endorfin szintjét is. Ez utóbbi hatására csökken a fájdalom és a szorongás. A keményebb edzések több endorfint termelnek.
  • A mozgás megemeli az endokannabinoid rendszer aktivitását is. Ha ezt a szót nehezen olvastad el, és beugrott a kannabisz szó, az nem véletlen. Az endokannabinoid-rendszer fokozza az étvágyat, növeli a jóllét érzését és szerepet játszik a sporttevékenységet követő euforikus érzet kialakításában. Ezért is kapta nevét a kannabisz szó után.
  • Szóval: cipőt fel és fuss, ha kedves az életed! Ha nincs kedved futni, gyalogolj egy nagyot! Vagy kertészkedj, vagy szökdécselj, de mozogj rendszeresen.
Dobd fel a hangulatod - legális drogok fillérekből - mozogj - vezetőképzés

 

Dobd fel a hangulatod! 3. tipp: Idézz fel kellemes emlékeket!

  • Tudom, kicsit gagyinak tűnik az ötlet, hogy a múlton merengjünk, de kutatások igazolják, hogy a jó emlékek felidézése is képes növelni az agyban (az anterior cinguláris kéregben) a szerotonin szintet, szinte pont úgy, mint az antidepresszáns gyógyszerek. (A rossz emlékek felelevenítése viszont csökkenti a szerotonin termelést.)
  • Egy pazar kirándulás, egy szép ünnep vagy egy meleg beszélgetés megidézése valóban nagyon olcsó módszer a jobb hangulat kialakításához. Sem pénz, sem eszköz nem kell hozzá. Merülj el a múltban és hagyd, hogy az agyadat elárassza az örömhormonok koktélja.
DOBD FEL A HANGULATOD - legális drogok házilag fillérekből - szép emlékek - vezetőképzés

Összefoglalás

Az illegális drogok nagy kockázatot hordoznak. A legális, ám egészségtelen drogok, mint az alkohol, a kávé, vagy a gyógyszerek nem kívánt mellékhatásokat okozhatnak. A legális és egészséges hangulatjavítók, mint a mozgás, a 20 pernyi fény és az emlékezés olcsó és kiváló lehetőségek. Éljünk velük, amíg még tehetjük!

 

 

Ajánljuk a témához kapcsolódó írásainkat:

 

Ajánljuk  a témához kapcsolódó képzésünket:

 

Stresszkezeles-mentalis-ero-fejlesztes-jol-let-fokozas-well-being

 

Vélemény?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .