A vezető hangulata közügy - gyakorlatorientált vezetőképzés - műszakvezetőképzés - érzelmi intelligencia

A vezető hangulata közügy!

A vezető hangulata közügy, mert az érzelmi fertőzés révén hangulata átterjed a csapatára!

A vezető gondolatait nem teszik automatikusan magukévá a beosztottak, de a vezető hangulata az érzelmi fertőzés jelenségén keresztül pillanatokon belül hatással van a csapatra. Ha a vezető hangulata rossz, a rossz hangulat átterjed a csapatára. Ha a csapatban rossz a légkör, akkor az meglátszik a teljesítményen is. Amellett érvelek, hogy nehézségek esetén a vezetőnek át kell gondolnia, milyen stratégiával fog megküzdeni a nehézségekkel, de még fontosabb, hogy a hangulatát is tudja menedzselni.

A kiváló vezetők ezt nagyon jól tudják. Egy csapatvezetőtől hallottam, aki a céges buszjáraton rendszeresen együtt utazik a dolgozókkal: „Már a buszon is figyelnem kell arra, hogy milyen a hangulatom. Ha picit is rossz a kedvem, azonnal jönnek, mi a baj, mi történt?”

Egy kis kkv-nál dolgozva a képzés előtt szondáztuk a csapat hangulatát. „Most jó a céges légkör, mert a főnöknek újból van barátnője és jobb a hangulata!” – tájékoztattak a résztvevők hangadói.

A dolgozók éles szemmel figyelik, hogyan hullámzik a vezető hangulata.

Ha rossz hangulatban van, ha stresszes, akkor kerülik. Ha rossz hangulatban van a főnök és mégis beszélniük kell vele, akkor tartanak attól, hogy letolás, vagy plusz feladat lesz a megbeszélés vége.

Ha jó a hangulata, akkor jönnek szabadságot kérni, vagy valamilyen ötletüket, kérésüket „eladni”.

 

A vezető hangulata nemcsak a cégekben fontos. Teréz anya így nyilatkozott egy róla és a rendjéről szóló filmben:

„Nem szabad, hogy a komor arcunkat lássák azok, akiket szolgálunk. Az ő életük amúgyis tele van komorsággal! “

„A nővéreket az öröm és a vidámság kell, hogy átjárja, hogy ki tudják emelni a rászorulókat a szenvedéseikből!”

forrás: Hitendra Wadhwa: Inner Mastery, Outer Impact

 

Ahhoz, hogy egy vezető hangulata jó legyen szentté kell válnia?

Természetesen nem, bár kíváncsian várom, mikor avatnak szenté egy műszakvezetőt vagy egy csoportvezetőt! 😊

Azt azonban érdemes tudnod, hogy a szolgálatot teljesítő nővérek a rendszeres ima segítségével tudják pozitív hangulatukat megtartani.

A pozitív hangulatunk, energiánk megtartása érdekében a sztoikus filozófusok több mint 2000 évvel ezelőtt rájöttek a nap eleji és a nap végi meditáció, önreflexió fontosságára. Az önreflexióra praktikus gyakorlatokat ajánlanak. Érdemes utána olvasnod pl. Marcus Aurelius elmélkedéseiben.

Vezetőként Te is ki tudsz alakítani pár olyan napi szokást, amivel menedzselheted a hangulatodat.

Mit tudnunk javasolni a XXI. század VUCA világban élő vezetőinek pozitív hangulatuk megtartása érdekében?

1#  Figyeld meg, ismerd meg az érzelmek működését, az érzelmi fertőzés jelenségét.

Tudom, hogy az érzelmek megfigyelése picit szokatlan feladat, főleg azoknak, akik műszaki végzettséggel rendelkeznek. Kérlek, fogd fel ezt a feladatot, mint adatgyűjtést, mely ahhoz kell, hogy jobban tudj dönteni, hogy jobb vezető lehess.

Ha egy dolgozó megkeres valamilyen problémával, akkor ne csak a problémát lásd, hanem a dolgozót, a dolgozó érzelmeit is.

Figyeld meg, hogyan, mitől változik a dolgozók hangulata. Ha megtapsztalod, hogy a saját hangulatod milyen hatást gyakorol a csapatod hangulatára, akkor döbbensz rá igazán, hogy a vezető hangulata közügy.

A vezető hangulata közügy - a dolgozók hangulatának hullámvasuta.docx

 

2#  Reggelente szánj pár percet arra, hogy ráhangolódj a napra!

Sok vezető, míg beér a munkahelyére, átgondolja a napját, a lehetséges kihívásokat és azok megelőzésének, megválaszolásának stratégiáit. Ugyancsak sok vezetőtől azonban azt halljuk, hogy annyi új, váratlan információ várja mire bemegy, hogy nincs értelme előre gondolkodni.

Az a javaslatunk, abba mindenképpen gondolj bele, hogy milyen hozzáállással, szemlélettel, mindset-tel akarod végignyomni a napodat. Itt publikáltuk azokat a példákat, melyeket kiváló vezetőktől gyűjtöttünk össze. Hozzáállásod napi tréningezését, mentális erőd fejlesztését a belső KPI mutatóid közé is fel tudod venni!

 

3# Nap közben ellenőrizd, hogy hozod-e a legjobb formádat!

Dr. Haley Perlus síző világbajnok, olimpikon és sportpszichológus módszerét javaslom ehhez, melyet itt foglaltunk össze.

 

4# Nap végén értékeld a napodat!

  • Mik voltak a nap sikerei?
  • Mit tanultál a nap során a munkádról, az emberekről, a céged működéséről?
  • Mi az, amit legközelebb másképpen fogsz csinálni?
  • A profiknak még javaslom, gondoljanak bele, kiknek tartoznak köszönettel.
  • A még profibbaknak azt, hogy köszönjék is meg személyesen, mailban vagy köszönet kártya segítségével a kapott segítséget.

Ha már megtapasztaltad, mennyire fontos a hangulatod, az érzelmi hullámzásaid menedzselése, és ebben még jobb szeretnél lenni, akkor javaslom a rövid, személyre szabott online képzésünket, vagy a céges vezetőknek, csapatoknak kidolgozott programunkat.

 

Összefoglalva tehát, a vezető hangulata közügy!

Ha vezető vagy, az eredményesség érdekében profinak kell lenned elsősorban a saját hangulatod, másodsorban a csapatod hangulatának a menedzselésében.

 

Kérdésem Hozzád, kedves olvasó:

  • Te hogyan menedzseled a hangulatodat?

 

Barátsággal:

Héder Sándor
forlong@t-online.hu
+36 30 9578 515

 

Ha nem akarsz állni, amikor futnak a percek akkor:

Egyénre szabott online vezetőképzés - Forlong Bt - Héder Sándor

 

Vélemény?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .