coaching-vezeto-kepzes-323

Miért érdemes a cégeknek vezető képzésbe, coachingba invesztálniuk?

Nagyon sok multi cégnél problémát jelent a fluktuáció, és az, hogy nem tudják, hogyan, miképp kellene a stresszes, vagy éppen nagy dilemmákat okozó szituációkat megoldani. Rengetegszer merülnek fel olyan helyzetek, amikor nehéz döntéseket kellene hozni – ilyenkor lehet segítségünkre a coaching. Mit érdemes tudni erről – kinek ajánlott, milyen típusai, fajtái léteznek vezetők részére?

Mit várhatunk egy jogosan egy executive coaching során?

Egy ilyen folyamat során azt várhatjuk el, hogy a szakember segítsen megtalálni a számunkra ideális döntéseket. Sokszor mesél a munkahelyi problémákról – arról, hogy milyen gondok merülnek fel a csapatmunka során – valamint arról is, hogy hogyan dolgozik együtt az egész munkaközösség, jellemzően milyen problémákkal kell szembenézni nap mint nap.

A business coach nem egy olyan személy, aki minden szakterületnek a kimagasló szakértője – sokkal inkább egy erős, általános rálátással rendelkezik a témában, és nagyon jó érzéke van ahhoz, hogy lehetőségekre, opciókra világítson rá, valamint segítsen feltárni a különféle hibákat.

Kiket szoktak elküldeni vezető képzésre?

A cég általában a középvezetőit, felső vezetőit, valamint azokat a személyeket szokta elküldeni ilyen képzésekre, akik valamilyen formában embereket kell, hogy vezessenek. Ez sokszor komoly kihívást jelent, és nem csupán szakmai kompetenciákat igényel. Más szemléletet igényel embereket vezetni, és teljesen más megközelítésre lehet szükség egy kiemelkedően szép műszaki probléma megoldásánál.

Miért kiemelkedően fontos erre költenie a multinacionális cégeknek?

Egy vállalat számára elengedhetetlen, hogy a kulcspozíciókban dolgozó személyeket meg tudják tartani, hiszen ők azok, akik az egész projekt vezetését irányítják, és minden fontos szakmai kérdéssel ők vannak tisztában. Ezen felül, fontos, hogy a mindennapi munkavégzés kellemes hangulatban teljen, amiben segítséget nyújthat egy ilyen képzés.

Mi a különbség a business és executive coach között?

Valóban sok az átfedés – azonban nem ugyanaz a kettő. Az egyik inkább vezetőkkel, azok személyiségével foglalkozik, a másik sokkal inkább az üzleti részre fekteti a hangsúlyt. Sokszor keverik is a két fogalmat a különféle szakirodalmak.

 

Az írás vendégünk Viharos Ottó – Coach, Üzleti Mentor & Motivációs Tréner tollából származik.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vélemény?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ezek is érdekelhetnek...

A vezetői önfejlesztés művészete – vezetőképzés műszakvezető
Önmenedzselés

A vezetői önfejlesztés művészete

Miben áll a vezetői önfejlesztés művészete? A vezetői önfejlesztés művészete a mi tapasztalatunk szerint abban áll, hogy A vezető egész életpályája folyamán fejleszteni akarja önmagát.

Tovább olvasom »
seggfej vezető = eredményes vezető - vezetőképzés - műszakvezető képzés
Az eredményesség befolyásolása

Seggfej vezető = eredményes vezető?

  „Miért van még mindig annyi seggfej vezető?” Ezt az indulatos kérdést kaptam vezetői tréningünk egyik résztvevőjétől.   Az is kiderült, hogy a tréningünkön résztvevő,

Tovább olvasom »