vezetői kommunikáció kompetencia - elvárások megfogalmazása - gyakorlatorientált vezetőképzés - FORLONG Bt

Vezetői kommunikáció – tippek, praktikák

Vezetői kommunikáció – a konkrét, szemléltető példák hatása

 

A vezetői kommunikáció átfogó bemutatására egy blogbejegyzésben nem vállalkozom. Szeretnénk viszont pár tippet, praktikát, fogást bemutatni, ami a gyakorló vezetők szerint hazai környezetben is sikerrel alkalmazható. Sorozatomban az első tipp az egyes vezetői elvárások példákkal való szemléltetése.

 

„Gazdaszemléletet várok tőled!”

 

Gyakran halljuk tréningjeink előkészítése során, hogy a felsővezető kollégák hiányolják a vállalkozói szemléletet, vagy a gazdaszemléletet, esetleg a minőség mindsetet a dolgozókat közvetlenül irányító művezetőktől, csoportvezetőktől, frontvonali vezetőktől. Hasonlóan sokszor szerepel a „Ne legyen a csoportvezető szakszervezeti bizalmi! Az ő feladata elsősorban a cég érdekeinek a képviselete és nem a dolgozóké!”
„Sokszor elmondtuk ezeket, de nem ment át az üzenet. Talán a kommunikációs tréning segíthet!” biztatnak bennünket kedves megrendelőink.

 

Mi a baj ezekkel az elvárásokkal?

Az, hogy ahányan vagyunk, annyi félét érthetünk alatta. Ezeknek a szavaknak nagy a jelentéstani szórása – mondják a szakemberek. A mi kultúránkban nem illik visszakérdezni, hogy mire is gondol egy felettes vezető. A beosztott gondol valamit, a szerint végzi a munkáját és próbál minél kevesebbet beszélni a vezetőkkel, nehogy „megfogják”.

 

A szavak önmagukban nem jelentéshordozók!

Amikor egy művezető meghallja, hogy „gazdaszemléletet” várnak el tőle, akkor nem tudja elővenni a nagy értelmező szótárt, hogy az ő munkahelyén mit is kell érteni gazdaszemlélet alatt. A gazdaszemlélet jelentése a mindennapi problémák megbeszélése során kristályosodhat számára! Itt kapnak szerepet a konkrét példák.

vezetői kommunikáció - Shannon – Weaver modell - gyakorlatorientált vezetőképzés - Forlong Bt

 

A konkrét példák szerepe.

Egy csoportvezető az audit napjára szabadságot kér. A művezető megbeszélheti a csoportvezetővel, hogy az ő értelmezése szerint ez nem gazdaszemlélet. Azt várja el egy gazdaszemlélettel rendelkező csoportvezetőtől, hogy az audit alatt legyen a dolgozói mellett, támogassa őket, figyelje az auditor kérdéseit, hogy legközelebb jobban fel tudja a csapatát készíteni az auditra. Ez egyértelmű elvárás, ez megérthető.

A dolgozó a munka végén elviszi a munkaterületről a hulladékot, letisztítja a gépeket, eszközöket. A csoportvezetője észreveheti és megköszönheti neki a munkáját. Hangsúlyozhatja, hogy szerinte ez a viselkedés tökéletes példája a gazdaszemléletnek, és így a dolgozó konkrét példákon keresztül érti meg a gazdaszemlélet szó jelentését.

A fenti példák közül az egyik a negatív visszajelzés „mit ne csinálj” kategóriába, a másik a pozitív visszajelzés kategóriába, „miből csinálj többet” tartozik. Természetesen a pozitív visszajelzésből javaslunk többet.

vezetői kommunikáció - Paul Watzlavic modellje - gyakorlatorientált vezetőképzés - pozitív visszajelzés - negatív visszajelzés

 

Példákkal való szemléltetés.

Könnyű akkor a vezető dolga, ha számszerűsíthető az elvárása: pl. „Ma hívjál fel 13 ügyfelet és kérdezd meg, mennyire elégedettek a szolgáltatásunkkal!” Nehezebb a viselkedésre, hozzáállásra, együttműködésre vonatkozó elvárásokat pontosan megértetni a dolgozókkal, beosztottakkal. Ekkor azt javaslom, a vezetők kommunikációs eszköztárában legyenek ott a szemléltető példák.

A vezetői kommunikáció átfogó áttekintése, fejlesztése vezetőképzésünk két blokkjában is szerepel. A vezetői kommunikáció a frontvonali vezetőktől elvárt kompetencia egyike. Senki sem születik vezetőnek, a vezetői kompetenciák, fejleszthetők.

Azoknak, akik nem bírnak várni a következő praktikáig….

Ajánljuk átfogó vezetőképzési programunkat! Akik nem szeretik a nyilvánosságot, nem szeretik a tréningeket, de szeretnének egy jó kávé mellett elbeszélgetni az emberek vezetésével kapcsolatos dilemmáikról, azoknak pedig ezt a programunkat ajánlom!

Gyakorlatorientált vezetőképzés - FORLONG Bt

 

Vélemény?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .