Rezíliencia egy életen át tartó tanulási folyamat - mit tudnak a mentálisan erős emberek - vezetőképzés

Rezíliencia, egy életen át tartó tanulási folyamat

A rezíliencia, a rugalmas alkalmazkodóképesség a mentálisan erős emberek jellemzője.

Ha valaki a neten szeretne utánajárni a rezílienciának, akkor kevés oldalon jut mélyebb ismeretekhez. Üdítő kivétel jelent és jó szívvel ajánlom a Deutsche Welle tudományos igényességgel készült ÉS közérthető videóját. A videóban Európa leghíresebb, rezílienciával foglalkozó kutatói szólalnak meg. Ugyancsak javaslom a videó utáni hozzászólások böngészését is. Azok legtöbbje saját élettörténetekről, megküzdésekről szól. Sajnos a videó egyelőre csak angol nyelven érhető el.

Mire kapunk válaszokat a videóban megszólaló kutatóktól?

Vajon a rezíliencia velünk születik vagy tanulható akár felnőtt korban is? Mik az egyén, a cégek és a társadalom lehetőségei a rezíliencia fejlesztésében? Érdemes foglalkozni egyáltalán a rezíliencia fejlesztésével vagy van ennél fontosabb dolgunk is?

A rezíliencia általános értelemben rugalmas ellenállási képesség - vezetőképzés

 

Kiknek javaslom a „Mit tudnak a mentálisan erős emberek?” című videót?

  • vezetőknek,
  • politikusoknak, politikai szerepet betöltő képviselőknek,
  • tanároknak, pedagógusoknak
  • és mindenkinek, aki nem elégszik meg az alkohol és a kávé/cigi stresszcsökkentő módszerekkel

Egy rövid összefoglalót, kedvcsinálót írtam azoknak, akiknek nincs idejük végignézni a videót. Picit megfűszereztem a saját tréneri tapasztalataimmal is, és kíváncsi vagyok a magyar valóságra. Kedves Olvasó, kíváncsi vagyok a Te tapasztalataidra, dilemmáidra, tanácsaidra.

Mit jelent a rezíliencia a pszichológiában - műszakvezető képzés - vezetőképzés

 

Rezíliencia az egyén szemszögéből – mit tehet az egyén?

A mai cégek egyre komplexebbek, egyre több a probléma, egyre több a kihívás. A dolgozók többsége jól akarja végezni a munkáját, meg akarja tartani a munkahelyét, ezért egyre többet vállal. E mellett még hajt bennünket a piacgazdaság hipnózisa is: még többet, még többet!  Sokszor többet is, mint ami után regenerálódni tudunk.


A kutatók szerint a rezíliens, mentálisan erős emberek legfontosabb jellemzője, hogy

  • képesek felmérni stressztűrő képességük határait és
  • mernek nemet mondani a többletfeladatokra, többlet igényekre, ha úgy látják, hogy azokat már nem tudják megcsinálni, elérni belső egyensúlyuk megbomlása nélkül és
  • tudatosan megtervezik feltöltődésüket.

Amit egyénenként tudunk tenni az az, hogy fejlesztjük éntudatosságunkat, önismeretünket, magabiztosságunkat és megtanuljuk az asszertív kommunikáció szemléletét, eszköztárát. Gondolom, nem kell kiemelnem, hogy ez nem egy kétnapos tréninggel kipipálható feladat.

Ha ezeken a területeken előre akarsz lépni, ajánlom stresszkezelési programunkat és asszertivitás tréningünket.

 

Rezíliencia a cégek szemszögéből. Miért érdemes a cégeknek fejleszteniük munkatársaik rezílienciáját?

Nos, a megnövekedett komplexitás hatása, hogy a dolgozók egyre inkább egymásra vannak utalva, hogy elvégezhessék a munkájukat. Ha egy dolgozó egy másik dolgozó miatt nem tudja elvégezni a munkáját, az stresszhez, konfliktushoz vezet, romlik a munkahelyi légkör. A rossz munkahelyi légkör, a megnövekedett stressz miatt egyre több a hibázás, ami egyre ingerültebbé teszi a vezetőket.
Egy ingerült vezetőből könnyen előbújik az autokrata vezető, elkezd fegyelmiket osztani, nyersen, lekezelően beszélni a munkatársaival. Ez tovább rontja a légkört, növeli a konfliktusokat, hibákat és pillanatok alatt lejtőre kerülhet egy csapat, egy közösség.

A Covid után több cégnél tréningezve megdöbbenve tapasztalom, hogy kezd újból divatba jönni az autokrata vezető stílus. Kíváncsi vagyok, kedves Olvasóm, Te is tapasztalod-e ezt a jelenséget?

Mindent összevetve, az a meggyőződésem, hogy az újonnan kinevezett és a régóta vezetőként dolgozó munkatársaknak egyaránt meg kell tanulniuk belső világuk menedzselését. A cégek felsővezetőit arra bátorítom, hogy ebben támogassák a középvezetőket, frontvonali vezetőket.

 

Rezíliencia a társadalom szemszögéből. Miben tud segíteni a környezet?

A videóban megszólaló dr. Boris Cyrulnic rezíliencia kutató kisgyermekkorában a nácik koncentrációs táborában elveszítette szüleit. Csak a csodának köszönhetően maradt életben. Mindez arra ösztönözte, hogy egész életében azt kutassa, hogy milyen hatással van a gyermekekre a trauma, a stressz.

A kutatásai azt mutatják, ha az anya stresszben éli meg terhességét, illetve, ha az anya stresszel teli életet él, amikor kicsi a babája, akkor a gyermeke felnőtt korában fogékony lesz a stresszre. Sőt az öngyilkosok, drogproblémások zöme is ebből a körből kerül ki.

Ha mélyebben érdekel a téma, a kutatónak van magyarul elérhető könyve is.


A politikai döntéshozók felelőssége

A dr. Cyrulnic szerint döntéshozó politikusoknak igenis felelősségük van abban, hogy olyan törvényeket, szabályozásokat dolgozzanak ki, melyek segítenek abban, hogy a gyermekét váró és a kisgyermekét gondozó anya minél kevesebb stresszt éljen át. A videó tanulsága szerint Franciaországban a kutató vezetésével olyan országos programot vezettek be, melynek célja, hogy segítse az anyákat. Természetesen a hazai anyákat védő programok ennél sokkal jobbak, de ha már a videó említette én is megemlítem.

 

A pedagógia, a pedagógusok, az oktatási rendszer felelőssége

A rezíliencia gyermekkorban is fejleszthető, sőt ekkor érdemes megkezdeni a fejlesztést. A film egy német általános iskolai rezíliencia fejlesztő tanóráját is bemutatja. Ez a rész 43’21-nél kezdődik. Természetesen kívánkozik belőlem, hogy a hazai oktatási rendszer biztosan e tekintetben is hatékonyabb, mint a német.

 

A közösségek felelőssége

Az életben számos olyan tragikus esemény ér bennünket, ami életünk végéig elkísér. A film megszólaltat két házaspárt, akiknek megölték tinédzser gyermekét. E tragédiát életük végéig magukkal cipelik, de terápiák, a közösség ereje sokat segíthet abban, hogy a fájdalom valamelyest elviselhető legyen.

A rezíliencia olyan mint egy izom - vezetőképzés


Összefoglalva a rezílienciáról szóló videót, és ajánlásunkat


Tapasztalataink, környezetünk és génjeink – mind befolyásolják mentális ellenállóképességünket. A rezíliencia nem varázsszó vagy a boldogság ígérete, hanem egy életen át tartó tanulási folyamat.

 

Kedves Olvasó! Kíváncsi vagyok a magyar valóságra. Mi a Te tapasztalatod a rezíliencia témakörben?

 

  • Te hogyan fejleszted a rezílienciádat? Mi a Nálad bevált gyakorlat?


Várom hozzászólásodat a bejegyzésem alatt.

 

Barátsággal!

Héder Sándor mérnök tréner címzetes egyetemi docens Forlong Bt

Héder Sándor
forlong@t-online.hu
+36 30 9578 515

 

Ha szimpatikus a gondolkodásmódunk, kérlek, nézd át képzési programjainkat!

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vélemény?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ezek is érdekelhetnek...

3 vezetői mindsset - a vezetői szemléletmód 3 összetevője - gyakorlatorientált vezetőképzés
VEZETŐI FILOZÓFIA

3 kritikus vezetői mindset

Vezetői mindset – vezetői szemléletmód A múltkori írásomban foglalkoztam korunk divatszavával a mindsettel, azzal, hogy az mit is jelent és miért is lett méltán divatszó.

Tovább olvasom »