Jó vezető rossz cég vagy rossz vezető jó cég - vezetőképzés - FORLONG Bt

Jó vezető rossz cégnél vagy rossz vezető jó cégnél? Melyik a jobb?

Jó vezető, jó cégnél – ez lenne a legjobb válasz

A mai munkaerő helyzetben a jól képzett, megfelelő hozzáállású jelentkezők válogathatnak. Nekik az a javaslatom, addig válogassanak, míg jó vezetőt nem találnak egy jó cégnél. Egyrészt egy jó vezető mellett fejlődhetnek, másrészt jól meg lesznek fizetve. Egy jó cég neve mindig jól mutat az önéletrajzban, jól hangzik a baráti összejövetelek, a rokoni látogatások során. Nyerő helyzet!

 

Jó cég, rossz vezető – kerüljük, mint a forró kását!

Megvan álmaink cége, érdekes a munka, jól megfizetnek, nem tart sokáig bejárni. Minden kiváló, csak a főnök elviselhetetlen. A nemzetközi szakirodalom és saját vezetőképzéseim során nyert tapasztalataim alapján azt mondom, van rá esélyünk, hogy kifogjunk egy förtelmes főnököt!
Mikromenedzsel, munkánk minden apró részletébe beleszól.  A legkisebb hibánkat szóvá teszi, de az erőfeszítéseinket nem veszi észre, jobbító ötleteinket nem hallgatja meg. Nem mondja el alaposan, mi a feladat, de a feladatot számon kéri.  Minden feladat sürgős és tegnapra kell. Nyersen beszél velünk, nem kapjuk meg a tiszteletet. Folytathatnám a sort, de azt hiszem sokaknak volt (van) hasonló tapasztalatuk.

a pokoli főnökök három típusa - gyakorlatorientált vezetőképzés - Forlong

 

„Ez csak egy munkahely!” 

Rövidtávon még tudjuk vigasztalni magunkat, hogy „Ez csak egy munkahely!”; „Pénzből élünk!”; „Egy új helyen is kikaphatok rossz vezetőt, ráadásul mindent újból meg kell tanulnom!” Stb.
Kérem, főleg kezdőként ne vállalják ezt a fajta mazochizmust. Hosszú távon nagy árat kell fizetni a rossz vezető okozta kedvetlenségért, stresszért, az elmaradt fejlődésért. Arról nem is beszélve, hogy a tapasztalatom szerint ilyenkor a legtöbben panaszukat a párjukra, családjukra, barátaikra ontják, ami szintén fenntarthatatlan hosszú távon. S akkor még nem említettem azokat, akik hazaérve, stresszük levezetéseként, belerúgnak a kutyájukba vagy egy-két pohárkányi italt leengednek a torkukon.

Kérem, vegyenek egy nagy levegőt és váltsanak! Legyenek proaktívak, tartsák kézben a saját sorsukat!

Ilyenkor a cégüknek is segítenek. Sajnos a cégek döntő többsége tudja, hogy egy-egy vezetője nem megfelelő, de addig nem lépnek, míg az alkalmazottak – igaz szenvedve, összeszorított fogakkal, de elvégzik a munkát.

jó vezető - rossz vezetö, jó cég - rossz cég - gyakorlatorientált vezetőképzés

 

Rossz cég, jó vezető – ez az ember tud valamit!

Ha jó vezetőt fogunk ki egy rossz cégnél, akkor tanuljunk tőle. Ő már megtanulta, hogy ne adja tovább a rossz céggel együtt járó kapkodást, tűzoltásokat, érzelmi kitöréseket, igazságtalanságokat. Valószínűleg együtt tud élni azzal, hogy van a cégénél egy sor rossz, helytelen gyakorlat, de van célja, amiért küzd, amire figyelmét irányítja. Minden bizonnyal megtanulta, hogyan kell kapcsolatot tartani, kommunikálni a feletteseivel, anélkül, hogy annak munkatársai látnák kárát.
Szóval tanuljunk tőle, áldjuk a szerencsénket és közben keressünk meg egy jó fejvadász céget. Én messzemenőleg a Job Capitalt tudom ajánlani!
 

Ne munkahelyet válassz, hanem vezetőt!
A vezető a legnagyobb sikertényező a karrieredben. Az a vezető, aki nem bízik benned, nem ad lehetőséget neked a fejlődésre.

William Raduchel, – Befektető, Harvardi professzor

 

Maradj éhes, maradj kíváncsi, maradj örök tanuló! 

 

2 thoughts on “Jó vezető rossz cégnél vagy rossz vezető jó cégnél? Melyik a jobb?”

  1. Irigylem és egyben dicsérem a tartalmat jól szolgáló piktogramokat, ábrákat!
    Ezek a SEO szempontjából is határozottan előnyösek, hiszen növelik a látogatói élményt – és az irigységet 🙂
    Egyénivé teszik a teljes honlapot. Gratulálok!

Vélemény?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .