rangidős művezető - pillanatok alatt eltelt - műszakvezető képzés

Rangidős műszakvezető: Pillanatok alatt eltelt ez a 30-40 év!

Egy rangidős műszakvezető megdöbbenése

A tréneri szakmában az a szép, hogy nagyszerű emberekkel tudok találkozni, a legtöbbször olyanokkal, akiket a Nagy Rendszergazda nálam is nehezebb feladatokkal bízott meg. A programjainkon szinte kihagyhatatlan kérdés, hogy mire vagy büszke az itt végzett munkádból? Emlékszem, a pályafutásom elején egy rangidős műszakvezető mennyire meglepődött ezen a kérdésen és azt válaszolta: „Hű, ezt nem is tudom, ezen nem is gondolkodtam még. Pillanatok alatt eltelt ez a 35-40 év!”

rangidős művezető - mire vagy bűszke - műszakvezető képzés

És valóban, ha nem figyelünk, az életünket pillanatok alatt széthordják a mindennapok feladatai. Azt vesszük észre, hogy vége van a munkás éveknek és nem is gondoltunk bele, mi végre voltunk itt, mi volt a feladatunk, élveztük-e egyáltalán az egészet vagy csak robotoltunk?

A fociban egy-egy mérkőzés után pihennek a játékosok, visszanézik a lejátszott mérkőzést, hogy tanuljanak a hibáikból, és felkészülnek a következő találkozóra. Az edzéseken minden játékos egyénileg is gyakorol, a csapat egésze új felállásokat, új stratégiát próbál ki.

Ehhez képest az üzleti élet bajnoksága olyan, mintha minden nap lenne mérkőzés. Felkészülés, edzés nincs, csak mérkőzések. A klub tulajdonosok azt hiszik, azzal, hogy minél többet játszunk, automatikusan egyre jobbak leszünk. Számos kutatásból azonban tudjuk, hogy sajnos az eltöltött idővel arányosan nem lesznek jobbak a készségeink, az eredményességünk.

 

Nagyon hálás vagyok, hogy a pályafutásom elején megtapasztalhattam e rangidős műszakvezető elcsodálkozó megdöbbenését.

Azóta én magam is rendszeresen megállok és önvizsgálatot végzek. A különböző képzések kiválóan alkalmak a lelassulásra, önvizsgálatra. A gyakorlatorientált vezetőképzésünk elején arra kérem a résztvevő frontvonali vezetőket, műszakvezetőket, hogy fogják fel úgy a képzést, hogy picit lelassulhatnak, hogy aztán felgyorsulhassanak. Picit foglalkozzanak magukkal ebben a képzésre szánt négy-öt napban. Nézzük át, mi is a lényege a vezetői munkának, mik is a céljaik, hol is tartanak azok elérésében? Nézzenek rá arra az „utazásra”, amibe belevágtak, vagy amibe már beletoltak pár évtizedet. Hallgassuk meg egymást, hisz mindenkinek sok év tapasztalata gyűlt össze. Nézzük meg, a világban máshol, hogyan gondolkodnak a vezetők, mit mutatnak a vezetéssel kapcsolatos big data kutatások. Gyűjtsenek erőt a következő kihívások megválaszolásához. A vezetői munka nem könnyű, és nem is lesz könnyebb!

 

Azt szeretném, ha egy rangidős műszakvezető vagy egy rangidős csoportvezető kollégát megkérdeznek a pályafutása végén, hogy mire büszke, akkor tudjon arra válaszolni.

No, azért nem azonnal, csípőből tüzelve, de nem is úgy meglepődve, mint aki életében először gondolkodott el ezen a kérdésen.

Azt szeretném, ha a válaszaikban benne lenne, hogy megélték a mindennapok kihívásait, jót is és rosszat is, hogy tanultak azokból a feladatokból, amit az élet az arcukba nyomott. Jó közösségben dolgoztak, fontos, jó ügyet szolgáltak. Sok munkatársat segítettek abban, hogy jobb ember, kiváló szakember lehessen, hogy sok kiváló csapatot építettek. Hogy megértették: másokat szolgálva, segítve lehetünk jobbak.

 

Kérdésem Hozzád kedves olvasó:

Kihasználtad a lehetőséget, hogy a munkahelyeden, az ismerőseid között van rangidős vezető, rangidős műszakvezető, csoportvezető? Beszélgettél velük kihívásaikról, dilemmáikról, sikereikről? Mit tanultál a válaszaikból?

 

Barátsággal:

Héder Sándor

p.s.: Ha van műszakvezető vagy csoportvezető barátod, ismerősöd, kérlek, küld nekik tovább írásunkat. Köszönöm!

műszakvezetőképzés az erős és emberséges vezetőkért

fotók:
Beautiful Free Images & Pictures | Unsplash
Lenyűgöző ingyenes képek – Pixabay

 

 

Vélemény?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .