A vezetői munka nehéz, sőt egyre nehezebb lesz - műszakvezetőképzés

A vezetői munka nehéz! Ezért bíztatlak!

A vezetői munka nehéz, sőt egyre nehezebb lesz!

Műszakvezetőként, csoportvezetőként szoktál vágyakozni arra, milyen jó lenne egy nyugodt nap?! Mindenki bejönne műszakkezdésre, nem lenne probléma, „csak dolgozni kellene”?! Felejtsd el! Ha arra vágysz, ami lehetetlen, ami elérhetetlen, akkor megtervezed magadnak a rossz hangulatod. Barátom, fogadd el, a vezetői munka nehéz!

 

Amikor elvállaltad a vezetői munkát, mit reméltél?

Te másképpen, jobban fogod csinálni, mint a rossz főnökeid? Esetleg Neked is olyan könnyen fog menni, mint azoknak a kiváló vezetőknek, akiket ismersz? Azt remélted, hogy ha „rendes” leszel a beosztottaidhoz, akkor ők ezt automatikusan meghálálják? Nem keltik a feszkót, szépen megcsinálják, ami kérsz?
Gondolom, azóta leszálltál a földre. A vezetői munka nehéz!

 

Amikor azt mondom, a vezetői munka nehéz, le akarlak beszélni róla?!  NEM.

Ellenkezőleg, fel akarlak készíteni arra, hogy megküzdések sorozata révén lehetsz kiváló vezető! Azt szeretném, ha reális optimizmussal vágnál bele a vezetői munkába, minden áldott nap. Fogadd el, hogy a vezetői munka nehéz. A világ, az üzleti világ nem fog igazodni hozzád (és hozzám sem) nekünk kell alkalmazkodni a világhoz.

 

Ahhoz, hogy kiváló vezető légy, az első lépés, hogy fogadd el, a vezetői munka nehéz!

  • Műszakba menet ne reménykedj abban, hogy a mai nap nyugodt lesz – nem lesz!
  • Ne imádkozz azért, hogy mindenki jókedvvel, munkaképes állapotban jöjjön dolgozni – nem fog! A Nagy Rendszergazda más fontos dologgal van elfoglalva, mintsem a Te kéréseiddel foglalkozzon!
  • Várhatod azt, hogy minden gép menjen, hogy minden alapanyag bejöjjön, hogy minden rendszer kiválóan működjön! Ne tedd, nem fog!
    Ne várd, hogyha problémád lesz, mindenki abbahagyja, amit csinál, és azonnal neked fog segíteni!
  • Azt sem javaslom, hogy azt reméld, hogy aznap nem lesz meeting, vagy a vezetőd nem talál ki valami újabb feladatot számodra (a munkaidő vége előtt tíz perccel).

 

Le akarlak beszélni arról, hogy céljaid, vágyaid legyenek?! NEM!

Azt szeretném, hogy reális céljaid legyenek, hogy akarj kiváló vezető lenni, olyan vezető, akinek mindenki a csapatában akar dolgozni.

 

Azt akarom, hogy fogadd el, szeresd meg a mindennapi megküzdéseket!

Azzal a hozzáállással menj a munkába, hogy:

 

Úgy fejezd be a munkát, hogy:

  • Nyugodt a lelkiismereted, mert ami rajtad múlott, azt megtetted.
  • Gondolj arra, milyen jó érzés a munkatársaiddal vállvetve küzdeni.
  • Milyen jó érzés minden nap valamit tanulni és egyre jobban érteni a munkához.
  • Vedd észre, hogy napról napra jobban tudsz koncentrálni arra, ami a dolgod és
  • Egyre kevesebb benned a belső vívódás, egyre kevésbé ostorozod gondolataidban a főnökeidet, a gépeket, munkatársaidat, magadat.

Úgy érkezz haza a párodhoz, gyerekeidhez, szüleidhez, hogy teljes figyelmedet rájuk tudod fordítani!

 

Van egy rossz és több jó hírem!

A rossz hír, hogy magadnak kell megtanulnod, hogyan szeresd meg a mindennapi megküzdéseket. A saját elmédben csak Te tudsz rendet rakni (szerencsére!) Attól, hogy több fizetést, több bónuszt kapsz, hogy megsimogatja a főnököd a fejedet, vagy attól, hogy hogy múlnak a napok, hónapok, évek, ez tudás nem fog automatikusan kialakulni.

 

Mik a jó hírek?

A megosztott nehézség fél nehézség

  • A jó hír, hogy a nehézségeinkkel való megküzdés révén leszünk jobb emberek, jobb vezetők!
  • Az is jó hír, hogyha megosztod a társaiddal megküzdéseidet, kudarcaidat, örömeidet, Te is és ők is tanulhatnak belőle. (Légy nyugodt, a társaid is küzdenek a nehézségekkel. Az is lehet, hogy az ő nehézségeik sokkal nagyobbak, mint a Tieid!)
  • További jó hír, hogy bár a megküzdés a Tiéd, tudunk segíteni, tudjuk támogatni a fejlődésed. Az elmúlt több mint húsz évben nagyon sok vezető életpályáját tudtuk végigkövetni és számtalanszor megtapasztaltuk, hogy a vezetők gondolkodásmódjában, viselkedésmódjában egy kis változás mekkora segítség lehet a vezetői életpálya során.
  • Ha eléggé bátor vagy, tudunk segíteni online mentori támogatással, de elsőként a biztos vezetői alapot és egészséges magabiztosságot nyújtó képzésünket javasoljuk.

A vezetői munka nehéz. Akik elfogadják, hogy nem értenek mindenhez is, és elég bátrak ahhoz, hogy elfogadják a segítséget, gyorsabban fejlődnek.

 

Kérdésünk Hozzád kedves Olvasó:

 

Barátsággal!

Héder Sándor
forlong@t-online.hu
+36 30 9578 515

Ha a vezető fejlődik, mindeki nyer - vezetőképzés, műszakvezető képzés, online vezetőképzés, mentorálás

 

 

Fotók:

Pixabay

Unsplash

 

 

Vélemény?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .