Hogyan érezzük jobban magunkat a munkahelyünkön - a PERMA modell - vezetőképzés

Hogyan érezzük jobban magunkat, avagy a PERMA modell

A PERMA modell segítségével tudatosan és praktikusan áttekinthetjük, mit érdemes változtatnunk nekünk, magunkban, ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat a munkahelyen.

Azt valljuk, minden vezetőnek érdemes megismernie a modellt, majd segítségével átgondolnia saját viszonyát munkájához, kollegáihoz, cégéhez.
Vezetők a modell ismeretében saját csapatuk hangulatát is tudatosabban befolyásolhatják. Pozitív energiát sugárzó vezetőkké válhatnak, olyanokká, akiknek mindenki a csapatában akar dolgozni!

Hangsúlyozni szeretném, hogy a PERMA modell végtelenül praktikus modell. Annyira kézzelfogható, hogy bátran ismertetjük meg vele a gyári környezetben dolgozó műszakvezető, csoportvezető kollégákat. A legtöbbjüktől azt a visszajelzést kaptuk, hogy „Végre egy program, ami tényleg nekünk szól, ami minket segít!”

Mi is ez a PERMA modell?


Martin Seligman pszichológus és a pozitív pszichológia megalapítója, csapatával azt tanulmányozta, mi kell ahhoz, hogy azt mondhassuk, érdemes élni, jó életünk van! Flourish – Élj boldogan! című könyvében a PERMA modell keretébe foglalta össze azt az öt elemet, ami a jóllétünk alapjául szolgálhat.

 

PERMA modell 5 eleme:

 

Pozitív érzelmek (öröm, derű, nyugalom, büszkeség, hála, energikusság, elégedettség, érdeklődés, remény, optimizmus)


 Evolúciós örökségünkből adódóan környezetünkben elsősorban a veszélyeket, a rossz dolgokat vesszük észre, melyek kellemetlen érzéseket okoznak. Érdemes tehát ahhoz szoktatni magunkat, hogy a munkahelyünkön lévő pozitív dolgokat minden nap „levadásszuk”.
Mik voltak a kisebb-nagyobb sikereink, miért lehetünk hálásak, kik járultak hozzá sikereinkhez, kiknek tartozunk köszönettel. Ha mindezeket levadásszuk, több pozitív érzéshez jutunk.

Hogyan érezzük jobban magunkat a munkahelyünkön - a PERMA modell - vezetőképzés, műszakvezető képzés

 

– Elmélyülés, aktív elfoglaltság


Minden munkának van olyan része, amit nem szeretünk, olyan, amit megcsinálunk, mert a munka része és olyan is van, amit szeretünk csinálni. Keressük, tudatosítsuk magunkban azokat a területeket, amelyeket szeretünk csinálni, mert ezekben tudunk igazán elmélyülni, a Csíkszentmihályi Mihály által népszerűsített flow állapotba kerülni. Minél többet töltünk az elmélyült állapotban, annál mélyebb lesz a tudásunk, annál jobban érezhetjük magunkat a bőrünkben. Minél mélyebb lesz a tudásunk, annál nagyobb hasznára lehetünk a csapatunknak, cégünknek és annál jobbak lehetnek a cégen belüli kapcsolataink.
A vezetői tréningjeinken szerencsére azt tapasztaljuk, hogy a vezetők zöme talál olyan területet, ahol átélheti ezt a flow élményt. Szép számmal vannak azonban olyanok is, akik csak a szabadidejükben, a hobbijukban élik ezt át.

– Kapcsolatok


Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat egy munkahelyen, jó munkahelyi kapcsolatokra, jó közösségre van szükség. Ha jók a kapcsolataink, jobb a csapatmunka, könnyebb a stresszes helyzetek menedzselése. Azzal, hogy a munkahelyeken össze vagyunk zárva, még nem alakulnak ki a jó kapcsolataink. Nekünk kell tudatos erőfeszítéseket tennünk, hogy olyan csapattaggá váljunk, akinek szívesen keresik a többiek a társaságát. Érdeklődjünk mások iránt, ajánljuk fel a segítségünket. Fogjuk vissza az ítélkezésünket és inkább empátiával forduljunk egymás felé.

Hogyan érezzük jobban magunkat a munkahelyünkön - a PERMA modell - vezetőképzés - középvezető képzés

 

-Értelem, értelmes munka


„Minden fájdalmat el tudok viselni, ha tudom a miértjét.”
– mondja az extrém sportoló. A munkahelyen is fontos tudnunk, hogy mit, miért csinálunk vagy nem csinálunk. Mi az értelme annak a munkának, amit végzünk? Kihez kapcsolódik a munkánk? Kinek nehezítjük meg vagy könnyítjük meg a munkáját, életét a mi tevékenységünk révén? Minél inkább látjuk, miért is dolgozunk, annál több energiát tudunk beletenni a munkánkba.

Amikor még abban az életszakaszban vagyunk, hogy ki kell alakítanunk a családunknak a biztonságos környezetet, akkor nagyon erős a miértünk. Ha azonban azt elértük, újabb miért-et kell találnunk, különben jön a fásultság, a kiégés. (Lásd az értelmes munkáról és spiritualitásról szóló írásunkat.)

 

– Teljesítmény/sikerérzet


Ha elértük a céljainkat (pl. napi célok, projekt célok) fontos, hogy megálljunk egy pillanatra és hagyjuk, hogy elöntsön bennünket a sikerélmény. Csapatépítő tréningen hallottuk egy hegesztőtől a következő mondatot: „Egy-egy nehéz feladat után hátralépek és azt mondom magamnak, no ez jól sikerült!” Minden szakmában, minden munkakörben fontos, hogy legyen sikerélményünk, mert az csökkenti a stresszt, növeli az önbecsülésünket, önértékelésünket.

Ha elfáradtunk és közben nem érzünk sikerélményt, az leggyakrabban azért lehet, mert vagy nem használjuk ki képességeinket, vagy a célokat ránk erőltették. A ránk erőltetett céloktól inkább a „Na végre, vége!” megkönnyebbülést érezzük, mint a sikerélményt.

Miért érdemes megismerni a PERMA modellt?

Több blogunkban is írtunk arról, hogy ma a munkahelyeinken nagyon sokan nem érzik jól magukat. Védekezésképpen sokan igyekeznek a munkát és a magánéletüket mereven szétválasztani és a munkára úgy nézni, mint valami szükséges rossz dologra.

A piacgazdaság válasza a rossz érzéseinkre a fogyasztás, a cégeknek pedig a fizetések, juttatások növelése. Félre ne érts kedves olvasó erre szükség van, csupán amellett szeretnék érvelni, hogy a növekvő fogyasztás nem vezet automatikusan ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat a munkahelyeinken.

A PERMA modell ismeretében azonban kis (szellemi) befektetéssel saját hatáskörben sokat tehetünk azért, hogy jobban érezzük magunkat a munkahelyünkön, anélkül, hogy pörgetnénk a mókuskerekünket a nagyobb autóért, házért, legújabb mobilért stb.

 

S végül egy záró gondolat a PERMA modellel kapcsolatban:

Jó lenne, ha a munkahelyeken valaki felelős lenne azért, hogy jól érezzük magunkat. A rossz hírünk, hogy valószínűleg a közeljövőben nem lesz ilyen munkakör. A jó hír az, hogy a PERMA modell segítségével mi magunk is sokat tehetünk, hogy jól érezzük magunkat a munkahelyünkön. Ha ennek ellenére nem érezzük jól magunkat, akkor lehet, hogy más munkahelyet kell keresnünk vagy vállalkozóvá kell válnunk 😊.

Ha többet akarsz megtudni a PERMA modellről, akkor a következőket javasoljuk:

 

Barátsággal!

Héder Sándor
forlong@t-online.hu
+36 30 9578 515

 

 

Ha nem akarsz állni, amikor futnak a percek akkor:

 

 

(A postban használt képek a Microsoft Edge és a Microsoft 365 AI programjával készültek.)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vélemény?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ezek is érdekelhetnek...