Életminőség - minőségi élet - ha ki akarsz szállni a mókuskerékből - vezetőképzés - művezetőképzés - csoportvezető képzés

Nincs életminőség átvilágított életfilozófia nélkül!

Az életminőség, a minőségi élet hiányzik ma a legtöbb frontvonali vezetőnek, csak nem tudja ezt jól megfogalmazni és ha meg is fogalmazta, rossz helyen keresi a megoldást!

A minőségi élet, az életminőség, a több, mint az anyagi jólét. Az életminőség az anyagi jólét mellett érzelmi jóllétet, a boldog életet is magában foglalja.

A életminőség meghatározása - vezetőképzés - művezetőképzés - csoportvezető képzés

 

Akkor élünk minőségi életet, ha jól érezzük magukat a bőrünkben. Akkor érezzük jól magunkat a bőrünkben, ha megvan az anyagi biztonságunk, ha egészségesek vagyunk. Ha azt érezzük, van értelme az életünknek, a munkánknak, ha jók az emberi kapcsolataink, ha jó közösségben élhetünk.

Az életminőség. a minőségi élet összetevői - vezetőképzés - művezetőképzés - csoportvezető képzés

 

Mit teszünk, ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, ha életminőség terén nem vagyunk ott, ahol szeretnénk?

 

Az ember okkereső állatként elkezdi keresni a miérteket!

Nos, rosszkedvünk forrását leginkább a külső körülményekben, leginkább a másik emberben látjuk: a kollégákban, beosztottakban, a cégben, egyes politikusokban, a melegekben, a vetlásokban, vetlásnőkben vagy a szelényekben. És akkor még nem is beszéltünk a minket eltiporni kívánó más népekről, a brüsszeli bürokratákról, a világot irányító szabadkőművesekről.

Ha megtaláltuk rosszkedvünk okozóját, a gondolkodó agyunk egy kicsit megnyugodhat, azonban az érzelmi agyunk nem nyugszik meg. Cipeljük magunkkal a rossz érzéseket (düh, harag, tehetetlenség, bosszúság, beletörődés stb). Ezeket érzelmi intelligencia hiányában meg sem tudunk nevezni, nemhogy megnyugtatóan menedzselni, viszont hosszútávon megmérgezik az életünket.

A rosszkedvünk kezelésére a piacgazdaság számos megoldást ajánl, melyek még a GDP-t is növelik: alkohol, evés, drog, vásárlás, bugyuta hobbik stb. Ezek a külvilági kényeztetések rövidtávon elfeledtetik a rosszkedvünket, azonban, ha nem tudjuk kialakítani a megfelelő életminőséget, akkor rosszkedvünk visszajön és állandósul. Persze erre is vannak depresszió elleni szerek, melyek szintén emelik a GDP-t.

 

Életminőség és a vezetői lét.

 

Mi évtizedek óta műszakvezetők, csoportvezetők képzésével foglalkozunk. Egy jó képzésen az emberek megnyílnak, beszélgetünk egymással. Manapság azt tapasztaljuk, hogy egy vezető sem panaszkodik a fizetésére. Ugyanakkor sajnos azt tapasztaljuk, a vezetők nagyrésze a jó fizetés ellenére sem érzi jól magát sem a munkahelyén, sem a bőrében.
Stresszkezelő és vezetői tréningjeinken egyre több vezetőtől azt halljuk, hogy a munkahelyén eltöltött idejét csupán a megélhetéséhez szükséges pénzkeresetnek látja. Az „igazi életét” a szabadidejében éli. Sokan ezt úgy fogalmazzák meg, hogy ki akarnak szállni a „mókuskerékből”.

 

Nagyon kis számban szerencsére olyan frontvonali vezetőkkel is találkozunk, akik az évek sokasága után is tele vannak energiával. Szabadidejükben edzéseket vezetnek, kórusba járnak, Epiktétoszt, Marcus Aureliust olvasnak, – hogy csak pár példát mondjak. A tréneri szakmában az a szép, hogy sokszor nálunk jobb emberekkel is találkozhatunk, akiktől tanulni tudunk, akiket modellezhetünk.

 

Micsoda veszteség egy rosszkedvű, fásult vezető a cégének és a tágabb környezetének is!

 

Ha egy vezető nem érzi jól magát a bőrében, akkor nem tud kiválóan teljesíteni, nem tud tetterős légkört kialakítani. Motiváció hiányában a legjobb vezetői, menedzselési, problémamegoldó módszereket, eszközöket mechanikusan használják. A szükséges kommunikációs helyzeteiket, pl.  reggeli meetingek, prezentációk, csapatmegbeszélések rutinból „lenyomják”. A jelenség kezd picit hasonlítani a Z generációs quiet quitting-hez.

Nincs életminőség, minőségi élet átvilágított életfilozófia nélkül - vezetőképzés - művezetőképzés - csoportvezető képzés

 

A felettesek, HR-es kollégák látják a jelenség külső megjelenését a frontvonali vezetők viselkedésében. Könnyű azt a következtetést levonniuk, hogy egy újabb prezentációs, kommunikációs, a dolgozók motiválásával foglalkozó képzésre van szükség.

 

A külső világban való eredményesség titka belső (érzelmi, gondolati) világunk menedzselésében rejlik!

 

Mi azt valljuk, ha egy vezető nem elég eredményes a munkájában, akkor nemcsak abban kell segíteni, hogy hogyan kell menedzselnie a külső világot, hogyan kell vezetnie a dolgozókat.
Elsősorban abban érdemes támogatni, hogy egy számára megfelelő minőségi életet alakítson ki, hogy egész életpályáján keresztül jól érezze magát a bőrében. Röviden megfogalmazva, hogyan vezesse a saját életét, mielőtt másokat akar vezetni.

 

A Forlong Bt. tud segíteni abban, hogy a neked megfelelő életminőség kialakításáért meg tudj tenni mindent, ami rajtad múlik!

 

Legyen egy olyan „világlátó szemüveged”, egy olyan életfilozófiád, egy olyan hozzáállásod, mindset-ed, aminek a segítségével minőségi életet alakíthatsz ki magadnak.

  • Miért tudunk segíteni ebben? Azért, mert alaposan áttanulmányoztuk a minőségi élet kialakításához nagy támogatást nyújtó, Martin Seligman nevéhez fűződő PERMA modellt. A Sonja Lubormisky, Barbara Fredrickson, Dan Gilbert és más pozitív pszichológusok által kidolgozott modelleket, kísérleteket. Tanulmányoztuk a dr. Nate Zinsser által kidolgozott, a katonaságnál alkalmazott mentális erőt fejlesztő gyakorlatokat és elmélyültünk a sztoikus filozófia tanításaiban.
  • Az elmúlt évtizedekben számos vezetői, stresszkezelő és érzelmi intelligencia tréninget tartottunk. Ezeken megismertük a résztvevők problémáit, gondolkodásmódját, illetve modelleztük a hosszútávon is kiváló eredményeket nyújtó vezetők életfilozófiáját, gondolkodásmódját, értékrendjét, hozzáállását, vezetői módszereit, eszközeit.
  • Mert a cégünk fennállása során mi is számtalan kudarcot, kihívást éltünk át és az általunk tanított modelleket előbb magunkon alkalmaztuk, így meggyőződésünk szerint azokat hitelesen tudjuk bemutatni.

Amennyiben érdekel az életminőség témaköre, akkor azt javaslom, merülj el a vezetőknek szóló blogunkban. Itt számos érdekes, rövid írást és könyvajánlókat találhatsz, anélkül, hogy fel kellene iratkoznod, vagy elkérnénk az adataidat.

Ha csapatodat érdekli az életminőség, az élhető munkahelyi légkör kialakítása, akkor a csapatodnak a „Hogyan maradjak pozitív ennyi negatív hatás közepette?!” című képzési programunkat javaslom. Ha egyéni támogatást igényelsz, akkor a „Légy eltéríthetetlen a céljaidtól!” című online, egyéni programunkat ajánlom, illetve arra bátorítalak, hívj fel!

 

Kérdésünk Hozzád, kedves olvasónk:

 

 

Barátsággal!

Héder Sándor
forlong@t-online.hu
+36 30 9578 515

 

Ha nem akarsz állni, amikor futnak a percek akkor:

 

(A postban használt képek a Microsoft Edge és a Microsoft 365 AI programjával készültek.)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vélemény?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ezek is érdekelhetnek...