A vezetőknek a dopaminról annyit érdemes tudni, hogy ez az egyik örömhormon. Eredményesebb vezető leszel, ha ki tudod váltani a dolgozókban is és magadban is.

Vezetőknek a dopaminról – ezt érdemes tudnod!

A vezetőknek a dopaminról annyit érdemes tudni, hogy ez az egyik örömhormon. Eredményesebb vezető leszel, ha ki tudod váltani a dolgozókban is és magadban is.

A hormonok, így a dopamin örömhormon szervezetre gyakorolt hatását és a vezetői munkát először talán Simon Sinek kötötte össze nagyszerű TED-es előadásában és magyarul is elérhető könyvében. Itt írtunk róla ismertetőt.

Simon Sinekhez hasonlóan mi sem vagyunk sem agykutatók, sem orvosok, pszichiáterek, így dr. Andrew Hubermant hívjuk segítségül. Dr. Huberman neurobiológus, a standfordi egyetem emberi viselkedést kutató laboratóriumában tevékenykedik és emellett egyetemi oktató.

Dr. Huberman a hétköznapi emberek számára érthető és élvezetes formában mutatja be, hogy az emberi viselkedést kutató tudományágak hogyan segíthetik mindennapi életünket. Saját podcastot működtet, illetve számtalan podcastban szerepel vendégként. Az angolul tudóknak feltétlenül javaslom előadásait! Jelen írásunkban az ő javaslatait igyekszünk összefoglalni.

 

Amit a vezetőknek a dopaminról érdemes tudni – dr. Andrew Huberman előadása nyomán:

 

A dopamin örömhormon akkor árasztja el testünket, ha sikert érünk el. Dr. Huberman szerint a dopamin a legszubjektívebb örömhormon, mivel a siker meghatározása mindannyiunk számára más-és más lehet. A dopamint az elménk vegykonyhája készíti el. Hatására motiváltak leszünk, figyelmünket a külvilág felé fordítjuk.

Nagyon érdekes, hogy nemcsak akkor szabadul fel a szervezetünkben a dopamin, ha elértük a végső sikert.  Még több dopamint vált ki a szervezetük, ha azt érezzük, hogy az általunk értelmesnek tartott céljaink felé haladunk.

További előnye a dopaminnak, hogy csökkenti a munka során felgyülemlett stresszhormonjainkat.

Andrew Huberman kutatótársa Carol Dweck a „Szemléletváltás – A siker új pszihológiája című sikerkönyv szerzője. Nevéhez fűződi a merev, illetve fejlődő szemléletmód (sokan a mindset szót használják) modellje, melyet
Huberman dopaminnal kapcsolatos kutatásai is megerősítenek.

Dweck fejlődő szemléletmód modelljének dióhéjban az a lényege, hogy azok az emberek fejlődnek jobban, akik bíznak abban, hogy a számukra fontos célok elérhetőek. Elfogadják, természetesnek veszik, hogy ezen célokért küzdeniük kell. Azt is elfogadják, hogy a megküzdés közben nehézségekkel fognak találkozni, sőt kudarcok is érhetik őket. Huberman kutatásai szerint a fejlődő gondolkodásmódúak úgy alakították ki az önjutalmazó rendszerüket, hogy magáért a megküzdés vállalásáért is jutalmazzák magukat.
Azért jutalmazzák magukat, mert úgy fogják fel a megküzdés során szerzett tapasztalatokat, hogy azok közelebb viszik őket céljaikhoz. Így a nehézségekkel való megküzdés során is dopamin szabadul fel szervezetükben.

A nyitott szemléletmóddal rendelkező sportolók azok, akik vesztes helyzetben is mennek tovább és a mérkőzés lefújása előtti percekben, vagy a hosszabbításban is képesek összeszedni az erejüket és megfordítani a mérkőzést. Huberman szerint a dopamin hormon segíti őket ebben.

 

Nézzük, mit érdemes tudniuk a vezetőknek a dopaminról, illetve milyen tanácsot tudunk adni a dopamin örömhormonok kiváltása érdekében?

 

Vezetőknek a dopaminiról – 1. Építsd fel magadat!

Legyen jövőképed, fogalmazd meg értékeidet, az értékeiddel összhangban álló céljaidat, a céljaid irányába ható mérföldköveket és apró lépéseket. Ha nagy cégben dolgozol, akkor jó, ha el tudod fogadni, azonosulni tudsz a cég jövőképével, értékeivel, céljaival.

Vezetőknek a dopaminról – 2. Tűzz ki célokat a dolgozók, illetve a csapatok számára és azt ismertesd, beszéld át velük!

Ha frontvonali vezető vagy, akkor naponta beszéld át a dolgozókkal, a csapatoddal az aktuális küldetés, projekt megvalósításához szükséges napi célokat. A célokat sok helyen vizuálisan is láthatóvá teszik a dolgozók számára.

Vezetőknek a dopaminiról – 3. Ünnepeljétek meg a sikereket és sikerek felé tartó apró sikereket is.

Ha a nap végére elérte a csapat a kitűzött célt, legyen meg a rituálétok a célok megünneplésére. A napi dopamin fröccs örömöt, jó érzést ad és csökkenti a nap során felgyülemlett stresszhormonok szintjét. Ekkor érezhetjük azt, hogy jólesően elfáradtunk.

Vezetőknek a dopaminról - apró sikerek megünneplése - vezetőképzés, művezető képzés, középvezető képzés

 

„Ez az üzem elégeti a vezetőket, elégeti a dolgozókat!”  Ezt a mondatot egy vezetői képzésünkön hallottuk. A résztvevő vezetők arról számoltak be, hogy elérhetetlen nagy napi célszámokat írtak elő a frontvonali vezetőknek és csapatoknak. Remény sem volt arra, hogy folyamatos túlórák nélkül elérjék az elvárt célokat. Sem a vezetőknek, sem a dolgozóknak nem volt sikerélményük, miközben persze a számonkérés, a többlettmunka, túlóra megmaradt.
A kialakult rossz hangulat elől elkezdtek elmenekülni az emberek és a munkaerő piacon is megromlott a cég hírneve.

Vezetőknek a dopaminiról – 4. A sikerek megünneplése közben említsd meg a következő kihívást!

Az apró sikerek megünneplése közben használd ki, hogy a dopamin a figyelmet kifelé, a külső környezet felé irányítja. Ilyenkor érdemes röviden megemlíteni a következő kihívásokat, feladatokat. Jobb hangulatban könnyebben elfogadjuk a kihívásokat, optimistábban tekintünk a jövőbe.

Vezetőknek a dopaminiról – 5. Az erőfeszítéseket is jutalmazd!

Előfordulhat, hogy az egyének, a csapat a külső körülmények miatt nem érte el az eredményeket. Pl. géphiba, alkatrészhiány stb, de a csapat, a csapattagok mindent megtettek, hogy a legjobbat kihozzák az adott helyzetből. Ekkor is dicsérd meg őket. Az ilyen dicséretek hatására alakul ki a Carol Dweck féle fejlődő gondolkodásmód. Erről bővebbei itt írtunk: Örömöt találni a hehézségekkel való megküzdés folyamatában.

 

Vezetőknek a dopaminiról – 6. A könnyen megszerezhető dopamin leszoktat az erőfeszítésről

A kábítószer, alkohol, kaja, könnyen jött pénz is okoz dopamin termelődést, de egyben leszoktat az erőfeszítésről. Tanulj abból, ahogy a Feröer-szigetek amatőr focistái legyőzték az agyonfizetett labdarugókat. Természetesen a görög válogatott feletti győzelmükre gondolok.

Ha túltoljuk az erőfeszítések nélkül szerzett dopamint, akkor erőszakosak, nagy egoval rendelkezők leszünk, rosszul alszunk – csak, hogy pár káros mellékhatást felsoroljak. Röviden szólva, nem leszünk  sem jó csapattárs, sem jó vezető.

Összefoglalva a vezetőknek a dopaminról szóló írásunkat:

Eredményesebb vezető leszel, ha azt ki tudod váltani a dolgozókban is és magadban is. Csak az a dopamin okoz mellékhatások nélküli örömöt, amiért keményen megdolgoztunk.

Ha többet akarsz megtudni arról, hogyan érezd jól magadat vezetőként a bőrödben, vagy ha esetleg ki akarsz szállni a csupáncsak anyagi javakért dolgozók mókuskerekéből, akkor javaslom a következő programunkat. Címe: Hogyan maradjak pozitív ennyi negatív hatás közepette?

 

Kérdésünk Hozzád kedves olvasó:

  • Te mikor élsz át örömöket a munkád során?
  • Mit tapasztalsz, mi a különbség a könnyen, illetve a nehézségek árán elért siker okozta öröm között?
  • Mit vettél észre, a te hangulatod hogyan hat a környezetedre?

 

Barátsággal!

Héder Sándor
forlong@t-online.hu
+36 30 9578 515

 

Ha nem akarsz állni, amikor futnak a percek akkor:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

2 thoughts on “Vezetőknek a dopaminról – ezt érdemes tudnod!”

Vélemény?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ezek is érdekelhetnek...

előadás vezetőknek
Önmenedzselés

5 kihagyhatatlan előadás vezetőknek

Vezetői tréningjeinken mindig ajánlunk előadásokat vezetőknek! Azt is szeretjük, ha a vezetők ajánlanak nekünk, vagy egymásnak előadásokat. Számunkra az az érdekes, hogy milyen előadásokat tartanak

Tovább olvasom »