Tisztelt gyakorlatorientált vezetőképző tréning programunkon résztvevő vezető

Gyakorlatorientált vezetőképző tréning

Tisztelt frontvonali vezető!

Szeretettel és tisztelettel köszöntelek abból az alkalomból, hogy céged Téged delegált a Forlong Bt. gyakorlatorientált vezetőképző tréning programra. A vezetőképzés programját elküldtük, köszönöm, hogy rákattintottál a benne szereplő linkre! Kérlek, engedd meg, hogy a programon túl kis háttér információt adjak azokról a legfontosabb kérdésekről, amelyek a tapasztalataink szerint a legtöbb képzésre delegáltban felmerülnek. Számos kérdésre már válaszoltunk itt, de a résztvevők legfontosabb kérdéseit és az arra adandó válaszainkat itt találod!

 

Miért engem küldtek a gyakorlatorientált vezetőképző tréningre?

Az eddigi tapasztalataink szerint a legtöbb résztvevő első kérdése az, hogy miért is lett ő delegálva? A dolgozók is ezt kérdezik Tőled, ha külön feladatot adsz nekik: Miért engem választottál? A prófétákat is az érdekelte elsőként, hogy az Úr miért őket választotta, úgyhogy azt vélem, Számodra is ez a legfontosabb kérdés.
A miértekre a legjobb választ a HR vezető vagy a közvetlen vezetőd tudja megmondani és biztatlak is, hogy inkább kérdezd meg, mint találgass. (Egyébként annak a hátteréről, hogy nekünk, embereknek miért kell tudnunk a miérteket, a képzésen is fogunk foglalkozni.)

A legtöbb cégnél, a különböző fejlesztésekhez hasonlóan, a képzéseket is a problémák indítják el.

Lehet, hogy valamivel nem teljesen elégedettek a feletteseid és ezért delegáltak a vezetőképzésre. A legtöbb felsővezető azért küldi az operatív vezetőket a képzésre, hogy támogassa a felkészülésüket a cég előtt álló kihívások megválaszolására. A feletteseid ezeket a kihívásokat jobban látják, kérlek, bízz bennük.

Van, aki azért küldi el műszakvezetőit, csoportvezetőit, mert annak idején csak bedobta őket a mélyvízbe és most látja elérkezettnek az időt arra, hogy egy átfogó vezetői képzést kapjanak.

A miérttel kapcsolatban a legfontosabb kérdés, hogy Te hogyan fogod fel a képzést.

És ez teljes egészében a saját kezedben van! Kérlek, gondold át, milyen céllal, szándékkal érkezel a képzésre. Milyen aktuális vezetői kihívásaid vannak, miben szeretnél jobb lenni? A teljesítményértékelés során milyen visszacsatolásokat kaptál a feletteseidtől, mit olvastál ki a dolgozói elégedettség vizsgálatból? Ha van mentorod, vele is beszéld át, hogy miben érdemes fejlődnöd! Ezzel egyben arra a lehetséges kérdésedre is válaszoltam, hogy mivel készülj a képzésre!

Sok képzésen résztvevő frontvonali vezető leginkább másokat, például saját főnökeiket küldené el egy gyakorlatorientált vezetőképző tréning programra. Ezt megértem, hisz egy szervezeten belül annyi probléma, kihívás van. Miért pont Neked kellene fejlődnöd? Azért arra nem biztatlak, hogy kivárd, míg a HR vezető Tőled kérdezi meg, milyen képzés kellene a feletteseidnek.

Azt sem érdemes várnod, hogy a képzés után varázsütésre egyből minden sokkal könnyebben fog menni. Pl. ha van egy olyan munkatársad, akire nem tudsz hatni, nem fogsz kapni egy mágikus mondatot, amit ha kimondasz, gombnyomásra megváltozik a munkatárs. Azért ennyire nem egyszerű a vezetői munka!

A kiváló műszakvezetőktől, csoportvezetőktől gyakran hallom, hogy azt kérik a csapatuktól, hogy „Hozzuk ki a legjobbat a mai napból!” Nos, én is ezt kérem: Hozzuk ki a legjobbat a képzéssel eltöltött időből!

Kérlek, légy picit önző és úgy fogd fel ezt a pár napot, hogy most magaddal, a saját fejlődéseddel törődhetsz. Tanulhatsz másoktól, remélhetőleg jó társaságban leszel és kapunk kávét a képzés alatt. Amúgy meg a vezetői munka beugrója, hogy tudjuk magunkat vezetni, mielőtt másokat akarunk!

Amilyen a vezető, olyan a csapata - képezd magadat

 

Végül a „Miért?”-tel kapcsolatban hadd mondjak egy történetet

Az egyik vezetői tréningünkön egy csoportvezető így fakadt ki, amikor a motiválási lehetőségeit jártuk körbe: „A cégen belül én vagyok a 13. szintű senki! Miért nekem kell motiválnom a 14. szintű, még inkább senki dolgozókat??!!”

Erre egy nagyon határozott válaszom volt, van és lesz! Azért Barátom, mert a 14. szintű dolgozók számára Te vagy az első számú vezető!  A dolgozók számára a közvetlen vezető a VEZETŐ!
A dolgozók Rólad beszélnek otthon, Rólad mesélnek a szünetekben és Rólad fognak beszélgetni a nyugdíjas találkozókon is. Ha új dolgozó jön, az első kérdései között biztos ott van, hogy „Milyen a főnök?”


Arra biztatlak, fogadd ezt el, vállad fel a kihívást és döntsd el, hogy kiváló vezető akarsz lenni!  

Fejleszd magadat, tanulj mindenből, mutass példád! Élj meg minden pillanatot, jót, rosszat egyaránt. Tegyél meg mindent, hogy büszke lehess magadra, hogy jól érezd magadat a bőrödben! Nem mások miatt, nem a pénz miatt, hanem Magad miatt! Amiatt a bizonyos tükör miatt, amibe mindannyiunknak előbb vagy utóbb bele kell néznünk! Ha sebeid, gyengeségeid ellenére elkezded vezetőnek érezni magadat, vezetőként gondolkodni, viselkedni, akkor munkatársaid, kollégáid, feletteseid is elkezdenek vezetőként kezelni!

Rend a vezető belső és külső világában - vezetőképzés

 

Mit fogunk csinálni a gyakorlatorientált vezetőképző tréning során?

A tréning gyakorlatorientált. Ez azt jelenti, hogy elsősorban abban szeretnénk támogatni, hogy

  • legyenek céljaid,
  • küzdj értük és
  • tanulj a tapasztalatokból és a visszajelzésekből!

Sokan azt hiszik, hogy a tapasztalat bölcsebbé tesz. Nézz körül! Ha ez így lenne, mindenki bölcsen menne nyugdíjba, a cégek, a csapatok, a vezetők maguktól fejlődnének – hisz annyi tapasztalatot lehet szerezni a munka során! A mi nézetünk, hogy kizárólag a feldolgozott tapasztalat tesz bölcsebbé. A feldolgozott tapasztalataid révén lesz egyre több minőségi gondolkodási sémád, aminek segítségével az újabb és újabb kihívásokra nagyobb sikerrel tudsz válaszolni. A vezetőképző programunk során tehát kiemelten fogunk foglalkozni a célkitűzésekkel, a célok elérésének módjaival és a tapasztalatok feldolgozásával.

Sok kiváló műszakvezető életpályáját a képzéseinken túlnyúló baráti kapcsolatok révén is végig tudom kísérni. Ezek alapján azt kell hogy mondjam, a vezetői életpálya úgy, ahogy az egész emberi élet tipikus szakaszokból áll. Az életpályájuk végén álló vezetők arra a kérdésre, hogy mit csinálnál másképpen, ha újrakezdenéd, sajnos évtizedek óta fájóan ugyanazt a pár választ adják!
Ha ezeket ismered, ha tudatában vagy annak, hogy milyen tipikus hibákat lehet elvéteni, gyorsulhat a fejlődésed. „Az okos más kárán tanul!” tartja a mondás, persze azért ez sem ilyen egyszerű!

 

Mit érdemes tudnom a gyakorlatorientált vezetőképző trénig trénereiről?

A legfontosabb, amit szeretném, ha tudnál, hogy végtelenül tiszteljük azt a munkát, amit Te végzel.

Egyrészt azért, mert, ahogy említettük a dolgozók számára Te vagy a VEZETŐ! Téged modelleznek, Tőled tanulnak. Egy idő után a csapat olyan, mint a vezetője! Sokszor hallom ezt is gyakorló vezetőktől, és egyet is értek vele. Szóval személy szerint kíváncsiak vagyunk Rád, élettapasztalataidra, kihívásaidra.

Másrészt azért emeljük meg a kalapunkat az előtt a munka előtt, amit végzel, mert úgy látjuk, a társadalom jól kiszervezte Neked a dolgozókkal való bíbelődést.  Azt a feladatot is a nyakadba kaptad, hogy taníts meg a dolgozókat arra is, amire a saját szüleik és az oktatási rendszer sem tudta.

Nos, szeretnék mindent megtenni, hogy támogassuk a fejlődéseteket, támogassuk azt, hogy erős és emberséges vezető legyél!

Erős és emberséges vezetők - vezetőképzés
Támogatunk abban, hogy erős és emberséges vezetővé váljál!

Tisztelünk annyira, hogy nem akarunk megváltoztatni, fejleszteni, de minden tudásunkkal, erőnkkel támogatni szeretnénk abban, amiben Te szeretnél fejlődni!

Várunk a képzésünkön!

Szeretettel és tisztelettel:

 

Héder Sándor                                Sipos Tünde

 

P.S. Ha valamilyen kérdésedre még nem kaptál választ, azt a képzés során meg fogod kapni!

 

Vélemény?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .