Csapatépítés: Kell egy (örömteli) csapat!

csapatépítés-örömteli csapat

Hogyan építsünk erős és örömteli csapatot? Csapatépítés másképpen

 

Az Ön munkatársai jól érzik magukat saját csapatukban?

Ugyan, mit számít az?! Nem azért járunk a munkahelyünkre, hogy jól érezzük magunkat, hanem azért, hogy profitot termeljünk!

 

Tudta Ön, hogy több profitot termelnek azok a csapatok, amelynek tagjai jól érzik magukat?

Számos tudományos kutatás bizonyítja, hogy azok a dolgozók, akik elégedettek, akik sok pozitív érzést élnek meg, jobban teljesítenek munkahelyükön, mint szomorú társaik.
• Mennyiségileg többet termelnek.
• Nagyobb hajlandóságot mutatnak az együttműködésre.
• Feletteseiktől jobb értékelést kapnak.
• Társaik szívesebben segítenek nekik, ezért több támogatást kapnak.
• Jobb az egészségük, ezért kevesebb időt töltenek betegállományban.

 

Mi történik az (örömteli) csapatépítő tréning során?

• A tréning során felmérjük, milyen a jelenlegi csapatlégkör a csapaton belül, milyen problémák, régi fullánkok, sérült kapcsolatok nehezítik az oldott légkör kialakulását.
• Ha erre nincs szükség, mert a csapatlégkör alapvetően kedvező, akkor ugrunk a következő pontra.
• Felmérjük, milyen pozitív interakciók jellemzőek a csapatra, amelyekkel a csapat elégedett.
• Bemutatjuk a „kollektív jóllét háza” modellt, amely a bizalomra épül, és olyan pozitív interakciókból áll, amelyek csapaton belüli harmóniát növelik, s amelyek eredményeként fejlődik a csapatszellem és hosszútávon is erősödik a pozitív csapatlégkör.
• Gyakoroljuk és testre szabjuk a modellben szereplő interakciókat, hogy a tagok könnyen és gyorsan át tudják azokat ültetni saját mindennapi életükbe.
• Sokat játszunk, nevetünk, hogy a csapatépítő nap valóban a pozitív változás kiindulópontja lehessen.

 

Hogyan lesz örömteli és együttműködő egy csapat?

Sok vezető téved, amikor azt hiszi, munkatársainak a nagy jutalmak okoznak örömöt és a drága közös wellness partik teszik együttműködővé a csapatot.
A titok ezzel szemben az apró pillanatokban van. A csapatlégkört az határozza meg, hogy a rövid hétköznapi interakciókban, a pár perces szünetekben, a formális és informális beszélgetések során milyen viselkedések jelennek meg, milyen hangulat uralkodik az irodában, az étkezőben, a liftben, milyen kommunikációs minták irányítják a tagok viselkedését a mindennapokban. Ezek összessége okozza, hogy szívesen megyünk be a munkahelyünkre, vagy …
Az örömteli és együttműködő csapatok ezeket a pillanatokat kezelik jól, képesek arra, hogy pozitív interakciókba fordítsák ezeket a pillanatokat. A pozitív interakciók nem az égből pottyannak le; tanulással tudjuk elsajátítani valamennyit és a tagok közötti bizalom és kötődés adja táptalajukat.

 

Hívjon bennünket vagy írjon nekünk, hogy kidolgozhassuk az Ön cége, csapata számára legkedvezőbb csapatépítés programot!
Telefon: Sipos Tünde +36-30-9578-515

E-mail: forlong@t-online.hu

 

Amennyiben a csapatnak arra van szüksége, hogy erőforrásokat gyűjtsön a múlt sikereiből és a csapattagok közösen értelmezni akarják a jövő kihívásait, akkor a Csapatcoaching programunkat javasoljuk!
Ha a csapat úgy látja, hogy a jobb együttműködéshez jobb csapaton belüli és kívüli kommunikációra van szüksége, akkor a Hatékony és etikus önérvényesítés szelíd eszközökkel – Az asszertív kommunikációmű tréningünket ajánljuk