Csapatépítés: Kell egy (örömteli) csapat!

Csapatépítés másképpen! Kell egy örömteli csapat!

 

Hogyan építsünk erős és örömteli csapatot?

Csapatépítés másképpen

 

Az Ön munkatársai jól érzik magukat saját csapatukban?

Ugyan, mit számít az?! Nem azért járunk a munkahelyünkre, hogy jól érezzük magunkat, hanem azért, hogy profitot termeljünk!

 

Tudta Ön, hogy több profitot termelnek azok a csapatok, amelynek tagjai jól érzik magukat?

Számos tudományos kutatás bizonyítja, hogy azok a dolgozók, akik elégedettek, akik sok pozitív érzést élnek meg, jobban teljesítenek munkahelyükön, mint szomorú társaik.
• Mennyiségileg többet termelnek.
• Nagyobb hajlandóságot mutatnak az együttműködésre.
• Feletteseiktől jobb értékelést kapnak.
Társaik szívesebben segítenek nekik, ezért több támogatást kapnak.
• Jobb az egészségük, ezért kevesebb időt töltenek betegállományban.

 

Mi történik az (örömteli) csapatépítő tréning során?

• A csapatépítés során felmérjük, milyen a jelenlegi csapatlégkör a csapaton belül, milyen problémák, régi fullánkok, sérült kapcsolatok nehezítik az oldott légkör kialakulását.
• Ha erre nincs szükség, mert a csapatlégkör alapvetően kedvező, akkor ugrunk a következő pontra.
• Felmérjük, milyen pozitív interakciók jellemzőek a csapatra, amelyekkel a csapat elégedett.
• Bemutatjuk a „kollektív jóllét háza” modellt, amely a bizalomra épül, és olyan pozitív interakciókból áll, amelyek csapaton belüli harmóniát növelik, s amelyek eredményeként fejlődik a csapatszellem és hosszútávon is erősödik a pozitív csapatlégkör.
• Gyakoroljuk és testre szabjuk a modellben szereplő interakciókat, hogy a tagok könnyen és gyorsan át tudják azokat ültetni saját mindennapi életükbe.
• Sokat játszunk, nevetünk, hogy a csapatépítő nap valóban a pozitív változás kiindulópontja lehessen.

 

Hogyan lesz örömteli és együttműködő egy csapat?

Sok vezető téved, amikor azt hiszi, munkatársainak a nagy jutalmak okoznak örömöt és a drága közös wellness partik teszik együttműködővé a csapatot.
A titok ezzel szemben az apró pillanatokban van. A csapatlégkört az határozza meg, hogy a rövid hétköznapi interakciókban, a pár perces szünetekben, a formális és informális beszélgetések során milyen viselkedések jelennek meg, milyen hangulat uralkodik az irodában, az étkezőben, a liftben, milyen kommunikációs minták irányítják a tagok viselkedését a mindennapokban. Ezek összessége okozza, hogy szívesen megyünk be a munkahelyünkre, vagy …
Az örömteli és együttműködő csapatok ezeket a pillanatokat kezelik jól, képesek arra, hogy pozitív interakciókba fordítsák ezeket a pillanatokat. A pozitív interakciók nem az égből pottyannak le; tanulással tudjuk elsajátítani valamennyit és a tagok közötti bizalom és kötődés adja táptalajukat.

 

Hívjon bennünket vagy írjon nekünk, hogy kidolgozhassuk az Ön cége, csapata számára legkedvezőbb csapatépítés programot!
Telefon: Sipos Tünde +36-30-9578-515

E-mail: forlong@t-online.hu

 


Ha a csapat úgy látja, hogy a jobb együttműködéshez jobb csapaton belüli és kívüli kommunikációra van szüksége, akkor a Hatékony és etikus önérvényesítés szelíd eszközökkel – Az asszertív kommunikációmű tréningünket ajánljuk