Most minden meg fog változni - vezetőképzés, műszakvezetőképzés, változásmenedzselés

Barátaim! Tényleg minden meg fog változni?

Minden meg fog változni!

Ma ezt hallom, ha humán konferenciára, ha szakmai előadásokra járok, ha vezetői podcastokat hallgatok, de akkor is, ha vállalkozókkal beszélgetek.

Azok, akik „A minden meg fog változni!” mondatot mondják, meggyőződésem szerint jóindulatból, figyelemfelhívás gyanánt teszik. Minden bizonnyal arra akarják felhívni a figyelmünket, hogy ne aludjunk el, ne késlekedjünk, hanem minél jobban készüljünk fel a VUCA világra.

VUCA világ - vezetőképzés, művezetőképzés, műszakvezető képzés

 

 

Én azonban jobban tartok attól, mi nem fog megváltozni a jövő kihívásaival való megküzdésünk során!

Félek attól, nem fog jelentősen megváltozni az, ahogy mi emberek a külső világunk kihívásait menedzseljük!

Napjaink kihívásaiért könnyebb lesz másokat okolni, másokat büntetni, másoktól erővel, törvényekkel elvenni azt, amijük van: hazájukat, házukat, vállalkozásaikat, pénzüket, profitjukat. Történelmi tanulmányainkból ismert a módszer. Nagyszüleim tudtak volna erről mesélni! Szeretném remélni, hogy ez a gyakorlat meg fog változni.

Tartok attól, hogy a változások közepette nem a tartós együttműködésre, a nyertes – nyertes (win – win) kapcsolatokra fogunk törekedni, hanem arra, hogy én, mi nyerjünk most, ha kell mások, a közösségek kárára is. Sajnos azonban csak idő kérdése, hogy mikor lesz a nyertes-vesztes kapcsolatból vesztes-vesztes kapcsolat.

Tartok attól, hogy nem fog megváltozni az, ahogy felfogjuk a változásokat, ahogy belül (gondolkodásunkkal, érzelmeinkkel) feldolgozzuk azokat.

A nyertes-vesztes kapcsolatok idővel vesztes - vesztes kapcsolatokká alakulnak - vezetőképzés

 

Nekünk embereknek megadatott az, hogy mi dönthetjük el, hogy fogjuk fel, hogyan értelmezzük azt, ami körülöttünk, ami velünk történik!

Ezt tudjuk a sztoikusok óta. Epiktétosz a sztoikus filozófia meghatározó alakja, a rabszolgából lett filozófus, erre hívta fel figyelmünket Kézikönyvecskéjében. Ezt hangoztatta Shakespeare a Hamletben és e mellett érvelt a logterápia atyja, a náci koncentrációs táborokat megjárt Viktor Frankl pszichológus, a „Mégis mondj igent az életre!” című könyvében. 

Mi dönthetjük el, hogy fogjuk fel, hogyan értelmezzük azt, ami körülöttünk, ami velünk történik - vezetőképzés

Ma a közelünkben zajló háborút, az energiaválságot, az inflációt, a nagy felmondási válságot vagy éppen a vezetői munkát, egyáltalán a „munkát” kellene tudatosan értelmeznünk, hogy aztán tudatosan cselekedjünk.

 

Persze az, hogy megadatott nekünk embereknek az, hogy tudatosan értelmezzük a körülöttünk lévő történéseket, nem azt jelenti, hogy élni is tudunk vele.

Ma is könnyebb a változások hatására ösztönösen keletkező kellemetlen érzéseinktől „triggerelve” értelmezni a világ dolgait, mintsem a sztoikusok által javasolt nyugodt elmével!

Könnyebb ma is menekülni a kellemetlen érzéseink elől, mint megtanulni menedzselni azokat. A mai piacgazdaságban számtalan lehetőség van a kellemetlen érzéseink előli menekülésre és ráadásul ezek mindegyike növeli a GDP-t: plázázás, gyorséttermezés, you tube, Netflix, alkohol stb.

Ma is könnyebb a kellemetlen érzéseinkért másokat okolni, pl. a vetlásokat, vetlásnőket, esetleg a szelényeket, mint átvilágítani saját gondolkodásunkat, fejleszteni éntudatosságunkat, érzelmi intelligenciánkat, kritikai gondolkodásunkat, kommunikációs készségeinket.

Úgy látom, tapasztalom, hogy nagyon lassú tanulók vagyunk. A tanulás, a mély tudás megszerzése erőfeszítést igényel, így az is kellemetlen érzésekkel jár, és azok elől ösztönösen menekülünk. Nem hiszed el? Kérdezz meg egy tanárt, vagy egy diákokkal foglalkozó céges oktatót!

 

Összefoglalva:
Nem hiszek abban, hogy most minden meg fog változni, de bízom abban, hogy mi egyének, cégek, nagyobb közösségek egy picit tudunk fejlődni.

Jó volt hallani Rabb Szabolcs úrtól, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara főtitkárától a Baranya Napja alkalmából tartott konferencián, hogy mennyire fontosnak tartja a kamara és hogy mennyit tett, tesz a nyertes – nyertes kapcsolatok kialakításáért. Lásd pl. A jelen a jövőd! projektet.

Persze a nyertes – nyertes kapcsolatok kialakításáért meg kell dolgozni. Meg kell érteni, miért éri meg a mai hálózatosodó, komplexebbé váló VUCA világunkban a nyertes – nyertes kapcsolatokat építeni. Meg kell érteni annak szemléletmódját, és meg kell tanulni kialakításának kommunikációs eszközeit is. De megéri, mert hosszú távon egyértelműen a jobban együttműködők tudják sikeresen kezelni a változásokat.

Az első félév képzési igényeiből, mentorálási programjainkból azt látom, megnövekedett az igény arra, hogy a vezetők, kulcsszereplők jobban megismerjék a belső világuk működését és megtanulják azok menedzselését. Ezt is jó hírnek tartom.

Trénerként a mellett érvelek, ha jobban megismerjük belső világunk működést – gondolkodásunkat, érzelmeinket, döntéseinket – akkor jobban fogjuk tudni a külső világ változásait kezelni!

Sőt továbbmegyek!

Meggyőződésem, hogy a szervezeti hatékonyság növelésének, a minőségi munkavégzés fejlesztésének a legnagyobb tartalékai az ember belső világának jobb megismerésében és menedzselésében rejlenek!

Remélem, a közelgő turbulens időkben egyre több vezetőnek lesz elég bátorsága ahhoz, hogy belevágjon belső világának jobb megismerésébe. Ma sokkal jobb, tudományosan igazolt módszereink vannak ehhez, mint Epiktétosz idejében.

 

Kérdésem Hozzád, kedves fejlődni vágyó olvasó:

  • Szerinted is minden meg fog változni?
  • Tapasztaltál olyan esetet, amiben valamelyik vezetőd vagy munkatársad nem tudta menedzselni belső világát, érzelmeit, gondolatait és ez rányomta a bélyegét arra, hogyan küzdöttetek meg a külső világ kihívásaival?

 

 

Barátsággal:

Héder Sándor
forlong@t-online.hu
+36 30 9578 515

 

Ha nem akarsz állni, amikor futnak a percek akkor:

Egyénre szabott online vezetőképzés - Forlong Bt - Héder Sándor

 

fotók:
Beautiful Free Images & Pictures | Unsplash
Lenyűgöző díjtalan  képek – Pixabay

Vélemény?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .