Mit teszel ha nulláról kell kezdeni az életed - vezetőképzés, múszakvezető képzés

Mit teszel, ha nulláról kell kezdeni az életed?

Képzeld el, hogy olyan helyzetbe kerülsz, amelyben nulláról kell kezdeni az életedet!

OK! Bízzunk a pénzügyminiszterünk szavaiban: jövőre nem lesz (nagy) recesszió, majd utána újra fejlődési pályára áll a gazdaság. Mindezek mellett is azt kérem, – csupán mentális játékként –  képzeld el, hogy olyan helyzetbe kerülsz, hogy elveszted mindened. Nulláról kell kezdeni az életedet.

Mit tudnál tenni, kihez fordulnál? Bankodhoz? Országgyűlési, városi képviselődhöz? A kormányhivatalhoz? A Kedves Vezetőhöz? Kitől várnál együttérzést, támogatást, biztatást, hogy szembenézz a kihívással?

Ha nulláról kell kezdeni az életed, valószínűleg azokhoz fordulnál, akikben megbízol, akikkel jó kapcsolatot építettél ki az évek során.

 

A legjobb, ha bízol magadban, ha jó kapcsolatban vagy magaddal!

Mikor bízhatsz magadban? Akkor bízhatsz magadban, ha eddig is kemény munkát fektettél abba, hogy

Vezetőképzéseinken gyakran halljuk a kiváló, tapasztalt vezetőktől: „Ha rend van a belső világodban, rend lesz a külső világodban is!”

Ha nulláról kell kezdeni az életed a legjobb ha bízol magadban - vezetőképzés műszakvezető képzés

 

Ha nulláról kell kezdeni az életed, megnyugodhatsz, ha jók a kapcsolataid szüleiddel, pároddal, a párod családjával, testvéreiddel gyerekeiddel!

Képzéseinek során nagyon jó hallani, ha valaki arról beszél, hogy mennyit tanult szüleitől, ha büszkélkedik gyermekeivel.

Bizony a családon belüli jó kapcsolatokért is keményen meg kell dolgozni. A történelem során a családon belüli rendet a hierarchia tartotta fenn. Apa, fiúgyermek, asszony, lánygyermek sorrend meghatározta, ki kinek dirigálhat. Ahogy figyelem a világ híreit, napjainkban is sok öltönyös, idős és kövér férfi vágyik vissza ezekbe az időkbe. Az oktatással kapcsolatban még mindig hallom azt, hogy bizony milyen jó is volt, amikor meg lehetett pofozni a gyermekeket.

Korábban a gyermekek szocializációját a család és a szűkebb környezet határozta meg. Ma a gyermekeink szocializációjára leginkább a telefonjaikon keresztül elérhető világ hat. Felkészültünk erre a kihívásra?

 

Ha nulláról kell kezdeni az életedet, jó, ha széles a baráti köröd, kiterjedt a kapcsolati hálód!

Ha kiterjedt a kapcsolati hálód, akkor van kikhez fordulnod tanácsért, támogatásért, van kivel vágj bele egy új projektbe. Mondanom sem kell, hogy a kapcsolati hálód kialakítása energiát, időt és tudást igényel. A Forlong Bt. vezetőképzésének pl. része a kapcsolatépítés kompetenciájának a fejlesztése.

Ha eddig is figyeltél a barátaidra, tudatosan alakítottad a kapcsolati hálódat, könnyebb helyzetben leszel egy újrakezdésnél. Ha jártál továbbképzésekre, előadásokat tartottál, önkénteskedtél, szakmai szervezetekben szerepet vállaltál, blogoltál, akkor valószínűleg széles a kapcsolati hálód és a neved is szépen cseng mások fülében.

Az egyik vezetőképzésünkön hallottam a következő jótanácsot:

Úgy bánj a beosztottjaiddal, hogy nem tudhatod, ki lesz egy idő múlva a főnököd!”

Összefoglalva:

Ha nulláról kell kezdened az életedet, leginkább kapcsolataidra, tudásodra, hozzáállásodra támaszkodhatsz. Ezeket kézzel nem fogható értékeknek, immateriális javaknak hívjuk. Ha eddig sok energiát fektettél a kézzel nem fogható (intangible, soft) javakba, akkor könnyebben tudsz újrakezdeni.

Remélem, egyikünk sem fog olyan helyzetbe kerülni, hogy nulláról kell kezdeni az életét.

Viszont azt szeretném, ha (a kézzelfogható értékek megszerzésébe fektetett hatalmas energiák mellett: nagyobb ház, nagyobb autó) a jövőben többet fektetnénk a kézzel nem fogható dolgokba, mint pl.

 

Ha tudunk segíteni vagy együttműködő partnert keresel, esetleg röviden át szeretnéd beszélni valamely dilemmádat, kérlek, keress meg egy díjtalan teames beszélgetés erejéig!
Ha önállóan szeretnéd fejlesteni magadat, akkor ez az írásunk Neked szól!

Immateriális kézzel nem fogható javak a vezető munkájában - vezetőképzés műszakvezető képzés

 

Kérdésem Hozzád kedves olvasó:

 

Barátsággal!

Héder Sándor
forlong@t-online.hu
+36 30 9578 515

 

Ha nem akarsz állni, amikor futnak a percek akkor:

vezetőképzés, műszakvezetőképzés az erős és emberséges vezetőkért

Vélemény?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .