Csapatcoaching – az észmozgatás művészete

 

Túl a csapatépítésen!
Csapatcoaching!

 

A csapat nem hasonlítható egy géphez!

A csapat nem hasonlítható egy géphez, amelynek elemei bármikor kicserélhetőek, hanem egy élő, dinamikus rendszer, kimondott és ki nem mondott szabályokkal, tervekkel, vakfoltokkal, elvárásokkal, hangulatokkal.
A csapat látszólag egyénekből áll, egyéni személyiségjegyekkel, egyéni célokkal és tervekkel. Ezekből az egyénekből azonban a kapcsolatok és interakciók révén összeálló csapat teljesen más minőséget képvisel, mint ami az egyénekből kiolvasható. A hatékony csapatcoaching erre a más minőségre, az egész csapatra mint rendszerre fókuszál, valamint a tagok közötti kapcsolatokra. A csapatcoaching így tehát több annál, mint az egyes személyek fejlesztése annak érdekében, hogy jobb csapattagok legyenek.

 

A csapatcoaching célja


A csapatcoaching célja, hogy a csapat eredményessége érdekében fejlessze a tagok együttműködését, egy csapatban való munkálkodását, úgy, hogy miközben a csapat felkészülten és tudatosan figyel saját céljaira, képes legyen a szervezet egészének céljait is figyelembe venni.
További célja, hogy közös értelmezést alakítsanak ki a hálószerűen működő szervezetek újszerű együttműködési, kommunikációs törvényszerűségeiről.

A csapatcoaching lehetőséget ad a csapatnak, a csapattagoknak arra, hogy:


Összegyűjtsék erőforrásaikat a múltból.
• Közös értelmezést alakítsanak ki a környezetről, amelyben munkálkodnak.
• Meghatározzák, hogyan kívánnak együttmunkálkodni a jövőben.
• A coaching arra is lehetőséget ad, hogy a csapat kiszakadva a mindennapi környezetéből jól érezze magát, feltöltődjön energiával.

A coaching során a tréner feladata, hogy tudásával, módszereivel, eszközeivel segítse, támogassa, hogy a csapat maga tudja megfogalmazni céljait, problémáit, a siker előtt álló akadályait és azokat maga tudja megoldani. Segítse, hogy a csapattagok fragmentált percepcióiból, gondolkodásából – amellett, hogy mindenki megtarthatja saját identitását – egy közös, koherens jövőkép alakuljon ki.
A tréner feladata továbbá, hogy megismerve a csapatot, egy tervet javasoljon a csapat folyamatos és tudatos fejlesztése érdekében.


Milyen esetekben javasoljuk a csapatcoachingot?

Amikor a csapat útkeresési fázisban van.
• Amikor a csapat sikeres, de már keresi a további lehetőségeket.
• Amikor mérföldkövekhez ér, és szeretné áttekinteni a megtett utat, valamint az előtte álló kihívásokat.
• A mikor a tagok különböző nézeteit, véleményeit nem tudják sikeresen ütköztetni, összeegyeztetni.


A csapatcoaching keretei:
Létszám: Kb. 3-30 fő.
Időtartam: 1 – 1,5 nap.
Hívjon bennünket vagy írjon nekünk, hogy kidolgozhassuk az Ön cége, csapata számára legkedvezőbb programot!
Telefon: Héder Sándor +36-30-9578-515

E-mail: forlong@t-online.hu

 

Forlong-csapatcoaching-teamcoaching

 

Amennyiben a csapat azt érzi, hogy a „dolgosságban” már nincs hiba és arra vágyik, hogy a „boldogság” is, az együttmunkálkodás öröme is meg legyen, akkor a Kell egy örömteli csapat! programunkat ajánljuk!
Ha a csapat úgy látja, hogy a jobb együttműködéshez jobb csapaton belüli és kívüli kommunikációra van szüksége, akkor a Hatékony és etikus önérvényesítés szelíd eszközökkel – Az asszertív kommunikáció című tréningünket ajánljuk.